2.si de Başarıyla Sonuçlandı

2.si de Başarıyla Sonuçlandı

İlk karaciğer naklinin Nisan ayında yapıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde, 2. karaciğer nakliyse 3 senedir karaciğer nakli bekleyen bir hastaya başarılı bir şekilde uygulandı. 

A+A-

PAÜ Karaciğer Nakil Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın başkanlığında olan heyetin yaptığı operasyondan sonra hastanın ameliyattan sonra 5. Günde taburcu olduğu ve sağlık durumunun çok iyi olduğu ifade edildi. Operasyon hakkında bilgiler veren Gökakın, Pamukkale Üniversitesi olarak 2. Defa karaciğer nakli operasyonunu başarıyla yapmanın gururunu yaşadıklarını, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere kendilerini destekleyen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

 

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Transplantasyon Ünitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota ise, Türkiye'de organ naklinin son senelerde mühim bir ivme kazandığını, bu konuda dünyada çok önemli bir konumda olduklarını, Merkezde bir ay evvel başladıkları organ nakli programında 2. karaciğer naklini yaptıklarını, bunun önemli bir başarı olduğunu, Uluslararası Karaciğer Nakli Derneği’nce paylaşılan rakamlara göre Türkiye, canlıdan karaciğer naklinde dünyanın ilk sırasında olduğunu, tecrübeli ekip ve teknolojik donanım sayesinde yakın zaman içerisinde Canlı Vericili Karaciğer Nakli yapmayı planladıklarını belirtti.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2. Karaciğer naklini yapan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli ekibini kutladığını ve konu ile alakalı desteklerinin süreceğini dile getirdi.

 

Çok Hastane Gezdim

Karaciğer nakli gerçekleştirilen Rabia Yıldırım ise, hastalığından ötürü 3 seneden beri çok sayıda hastane gezdiğini ve en son Pamukkale Üniversitesi hastanesinde kendisine uygun organ bulunduğunu ifade ederek, ameliyatı yapan tüm doktorlara ve hemşirelere teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.