2019 AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 açık lise sonuçları nereden öğrenilir?

A+A-

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 açık lise sonuçları nereden öğrenilir?

Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 6-7 Temmuz'da gerçekleştirilen açık lise sınavının ardından öğrenciler sonuçları beklemeye başlamıştı. 2018-2019 eğitm öğretim döneminin son sınavı olan AÖL 3. dönem sınavının sonuçları için tarih belli oldu. Peki, AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 açık lise sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, https://aol.meb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması zorunludur.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

* Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.