2019 İmar barışı son gün ne zaman?

2019 İmar barışı son gün ne zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda İmar Barışı için geri sayım devam ediyor. "İmar barışı son gün ne zaman?" sorusu merakla bekleniyor.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda İmar Barışı için geri sayım devam ediyor. "İmar barışı son gün ne zaman?" sorusu merakla bekleniyor.

İmar barışı son gün ne zaman? İmar barışı hakkında detaylar İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla sorgulatılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla İmar barışı başvuru tarihleri uzatıldı. Yaşanan bu gelişmeyle beraber İmar barışı son gün ne zaman sorusuna merakla yanıt aranıyor.

İMAR BARIŞI SON GÜN NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 30 Haziran'da sona eren İmar Barışı son başvuru tarihi 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25'ini 31 Temmuz'a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırılabilecek.

Resmi Gazetede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın imzasıyla yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere 15/6/2019 tarihine kadar başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi; yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25'inin 31/7/2019 tarihine kadar peşin olarak, kalan kısmının ise takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde kalan kısmın yüzde 2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır."

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

İMAR BARIŞI NEDİR?

Bakanlar Kurulu'nda çıkan karara göre imarsız yapılar artık kayıt altına alınacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilecek. Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde olacak. İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.