2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi gün?

2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi gün?

Ramazan ayı içerisinde en özel günlerden birisi olan Kadir Gecesi için geri sayım başladı. 2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi güne denk geliyor?

A+A-

Ramazan ayı içerisinde en özel günlerden birisi olan Kadir Gecesi için geri sayım başladı. 2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi güne denk geliyor?

Kadir Gecesi, Allah'ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an'ın indirilmeye başlandığı gün olarak kabul edilmektedir. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi için Müslümanlar büyük bir heyecan içerisine girdi. Kadir Gecesi Kur'an-ı öğrenme ve Rasûlüllah'ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi olarak kabul görmektedir.

2019 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İslam alemi, rahmet ayı olan Ramazan-ı Şerif'in sonlarına yaklaşmanın hüznünü tadarken, Kadir Gecesi'ni ihya etmenin kazanç ve mutluluğu içerisindeler. Ramazan ayının 27'nci gecesi kutlanan ve Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi 2019 yılında 31 Mayıs Cuma günü idrak edecek.

KADİR GECESİNDE NASIL İBADET EDİLMELİDİR?

Kadir gecesini, namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevrî: "Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur'ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir." (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313) demistir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.