2019 Kurban Bayramı 1000 lira ikramiye ne zaman yatacak?

2019 Kurban Bayramı 1000 lira ikramiye ne zaman yatacak?

12 milyon civarındaki emekli Kurban Bayramı'nda yatacak olan 1000 lira ikramiyeyi bekliyor. Emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

A+A-

12 milyon civarındaki emekli Kurban Bayramı'nda yatacak olan 1000 lira ikramiyeyi bekliyor. Emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği Kurban Bayramı ikramiyelerine oldukça kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz temmuz ayında maaşlarına zam alan bireyler, daha önce de Ramazan Bayramı ikramiyelerini ceplerine koymuşlardı. Şimdi ise gözler Kurban bayramına çevrildi. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıldan beri emeklilere iki bayramda biner liralık ikramiyeler verilmesine karar verilmişti. Kurban bayramının gelmesine kısa bir süre kala bireyler emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.

KİMLER YARARLANACAK?

Ödemenin yapıldığı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.

NE KADAR VERİLECEK?

Yasaya göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ödenecek ikramiye tutarı bin lira. Emekliler bin lira alıyor.

EMEKLİ VEFAT ETMİŞSE NE OLACAK?

Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında ikramiye ödeniyor.

İKİ AYRI AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.