2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

A+A-

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce öğrenci 2019-2020 burs ve kredi için başvuru yaptı. Başvurular 15-21 Ekim'de alındı. Başvuruların tamamlanmasının ardından öğrenciler heyecanlı bekleyişe geçti. Öğrenciler, sosyal medya üzerinden sonuçların ne zaman açıklanacağı yönünde paylaşımlarını hızlandırdı. Bu gelişmelerin ardından KYK'nın resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 yılı burs başvuruları 15-21 Ekim'de alınmış sonuçlar 28 gün sonra yani 18 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Buna göre, 2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 11-22 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar, KYK'nın resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) duyurulacak.

KYK tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır."

KYK BURS/KREDİ MİKTARI NE KADAR?

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burs/krediye ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldığını açıkladı.

Üniversite öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020'de burs/kredi miktarının 500 liradan 550 liraya çıkacağını belirtti.

Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.