2019 YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

2019 YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YSK sınavı için geri sayım resmen başladı. 2019 YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 YKS ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

A+A-

YSK sınavı için geri sayım resmen başladı. 2019 YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 YKS ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

YKS sınav yerleri, sınava sayılı gün kala araştırılmaya başlandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için son viraja girildi. Üniversite sınavları için hazırlıklarına devam eden öğrenciler sınava girecekleri yerleri merak ediyor. Öğrenciler, YKS adıyla gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavından aldıkları puan ile geleceklerini belirleyecek. Peki, 2019 YKS sınavı ne zaman? YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

2019 YKS NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (YDT): 16 Haziran 2019
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Bir önceki sınavlara baktımızda sınav giriş yerleri, sınav tarihinden 1-2 hafta öncesinde açıklanıyor. Buna göre, 2019 YKS sınav yerlerinin 3-7 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.