2020 asgari ücret ne kadar olacak?

2020 asgari ücret ne kadar olacak?

Vatandaşlar 2020 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyorlar 2020 Asgari ücret zammı yapılacak mı? AGİ ne kadar olacak?

A+A-

Vatandaşlar 2020 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyorlar 2020 Asgari ücret zammı yapılacak mı? AGİ ne kadar olacak?

Asgari ücret günlük olarak belirlenmektedir. Belirlenen tutar saat başına, parça başına, haftalık, aylık ya da işin miktarına göre yapılan ücret ödemeleri şeklinde ayarlanmaktadır. Bu ücret her yıl komisyon tarafından belirlenir. Belli kriterler çerçevesinde kişinin hayati ihtiyaçlarını karşılayabileceği o tutar belirlenir ve bir sonraki yılın asgari ücret tutarını belirler. Peki, 2019 yılının sonuna geldiğimiz bu zamanlarda 2020 Asgari ücret ne kadar olacak? 2020 Asgari ücret tutarı belli oldu mu? AGİ ne kadar olacak?

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? AGİ NE KADAR?

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak.

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Bu komisyonda işç tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek için TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak. Görüşmeler en az 3 veya 4 toplantı olacak anlaşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Asgari ücret ise en geç Aralık sonu ve Ocak başında belli olacak.

Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.