2020 Bedelli askerlik sonuçları açıklandı mı?

2020 Bedelli askerlik sonuçları açıklandı mı?

Bedelli askerlik yerleri ve Şubat 2020 celp dönemi askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

A+A-

Bedelli askerlik yerleri ve Şubat 2020 celp dönemi askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Bedelli askerlik sonuçları açıklandı mı? Geçtiğimiz yıl bedelli askerlik başvurularını yapan vatandaşlardan, başvuru sayısının fazla olması nedeniyle kura aşamasına kalanlar sonuçları heyecanla bekliyor. Bu bağlamda Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yoğunluk yaşanıyor. Öte yandan 2020 Şubat celbinde silahaltına alınacak yükümlülerin askerlik yerleri ile ilgili tarih bilgisi paylaşıldı. Peki, bedelli askerlik sonuçları açıklandı mı? 2020 Şubat askerlik yerleri ne zaman belli olacak? İşte cevaplar...

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında, bu hizmetten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 2019 yılında alınmıştı. Kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silahaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak. Kura sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (ŞUBAT 2020)

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.

Şubat 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 20 Aralık 2019 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti tercihini e-devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.