21 Milyonluk Modern Hastane

21 Milyonluk Modern Hastane

Pamukkale Belediyesi; 21 Milyon TL’ye mal olan mini devlet hastanesini 16 ay gibi bir sürede halka hizmet hazır hale getirdi

A+A-

Yaptığı projeler ile ilklerin belediyesi olarak dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, Dokuzkavaklar Semti’ndeki Sağlık Kompleksi’ni planlanan süresinden 3 ay evvel tamamladı. 16 ayda bitirilen projenin devir teslim töreninde konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, temel atma töreninde 2018 senesinin ilk ayında bitirip halkın hizmetine sunmayı hedef koyduklarını ve bu hedefe ulaşmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

Pamukkale Belediyesi’nin dev projeleri arasında olan ve Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesince yapılan Dev Sağlık Kompleksi, planlanan süresinden üç ay erken bitti ve Sağlık Bakanlığı’na devri yapıldı. Vali Hasan Karahan eşliğinde, Belediye adına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin imzalamış olduğu protokol ile Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı’na devri yapıldı. Denizli Valiliği’nde düzenlenen devir teslim protokol imza törenine Vali Hasan Karahan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli İl Sağlık yetkilileri katılımda bulundu.

 KARAHAN: “HASTANE ŞARTLARINDA BİR HİZMET MEKANI”

 

İlin sağlık ile alakalı yatırımlarının sürdüğünü belirten Vali Hasan Karahan, konu ile alakalı sağlık bakanlığının yatırımlarının hem belediyelerin bu konuda ciddi yatırımları ve destekleri olduğunu, bu çerçevede Dokuzkavaklar Semt Polikliniği fakat aslında hastane şartlarında hizmet mekânı olduğunu, inşaatını Pamukkale Belediyesinin üstlendiğini ve 21 milyonu aşkın bir maliyeti olduğunu, Sağlık Bakanlığının da yaklaşık 10 milyonluk harcaması ile o bölge için, o mahalleler için ve ilimiz içinde büyük bir yatırım olacağını dile getirdi.

 

GÜRLESİN: “PAMUKKALE BELEDİYESİ İLKLERİN BELEDİYESİ”

 

2016 senesinin Ekim Ayı’nın başlarında temeli atılmış olan Dokuzkavaklar Semti’ndeki Sağlık Merkezi’nde her şeyin tamamlandığı belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin ilklerin belediyesi olduğunu, pek çok alanda ilkleri olduğunu fakat bu konuda da Türkiye’de geniş çerçeveli olarak bir sağlık tesisinin yapılmasının ilk kez bir ilçe belediyesi olarak yaptıklarını ve bunu da sağlık bakanlığına devrettiklerini, bu projenin, Pamukkale Belediyesi’nin yaptığı işlerin hepsinin disiplinli, planlı programlı yapıldığının bir ispatı olduğunu, göreve geldiklerinin ilk 30. ayında kazmasının vurulduğunu, temel atma töreninde 2018’in ilk 3 ayında bitirip halkın hizmetine sunmayı hedef koyduklarını, bu anlamda kendilerinin temel atma töreninde verdikleri sözü yerine getirdiklerini ve 16 ayda tamamlanan bu büyük yatırımın gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Başkan Gürlesin, başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmak üzere, Ak Parti İl Başkanı’na, Sağlık Bakanı’na, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve emek harcayan herkese çok teşekkür etti ve yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen, Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki başarmasının yadsınamayacak bir konu olduğunu düşündüğünü, yatırımın öncelikle Pamukkale ilçemize daha sonrada Denizli ilimize hayırlı olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

 

MİNİ BİR DEVLET HASTANESİ GİBİ

 

Denizli’nin il geneline hizmet verecek olan Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nde Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk, Kadın doğum, KBB,  Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Cildiye, Fizik Tedavi, Nefroloji poliklinikleri bulunacak. Günlük 2 bin poliklinik yapılması düşünülen kompleksin bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet vereceği düşünülüyor.

 

Son teknolojiye uygun  ve modern bir  mimari yapı ile inşa edilen binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler de var. 20 değişik poliklinik hizmetinin yanında tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrelik Fizik Tedavi ünitesi ve fizik tedavi havuzu, 650 metrelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR da olan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları da olacak. Bina içindeyse, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler gerçekleştirilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.