3 Ameliyat Oldu, Yürüyerek Ayrıldı

3 Ameliyat Oldu, Yürüyerek Ayrıldı

Aort yırtılması sebebi ile PAÜ hastanesine başvuran hasta PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi AD. ekibinin başarılı operasyonu ile yaşama bağlandı.

A+A-

Kalp Damar Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilgin Emrecan gerçekleştirilen ameliyat ile alakalı açıklamalar yaptı, Ayşe Açık’ın 73 yaşında karın ve sırt ağrısı sebebi ile başvurduğunu, gerçekleştirilen tetkiklerde karın ve göğüs kafesi içindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık olduğunu,  2009 senesinde aortun kalpten çıkan bölümü, 2011'de de aortun karın içinde böbrek damarlarından sonraki bölümünün değiştirildiğini, bu sefer daha riskli olan karaciğer bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren ve göğüs kafesinin içine kadar uzanan kısımda akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması sebebi ile ameliyata alındığını, sayılı merkezlerde uygulanan teknikler ile omurilik ve karın içindeki organların beslemesi yapılıp ortalama 4 buçuk saat süren bir ameliyatla sağlığına kavuşan hastanın  3. aort ameliyatından da yürüyerek hastaneden ayrıldığı ifade edildi.

HIZLI YAPILMALI

Bu ameliyatta göğüs kafesinin ve karın boşluğunun çok büyük bir kesiyle açıldığını ve aortun beslediği tüm organların tek tek açığa çıkarıldığını ifade eden Prof. Dr. Emrecan, aortun hayati organları kanlandıran bölümlerinin değiştirilmesi sebebi ile çok özel teknik ve cihazlar ile ameliyat yapılması ve cerrahi olarak işlemin en kısa sürede bu organlarda kalıcı hasar bırakmayacak biçimde hızlıca yapılması gerektiğini, ameliyat sırasında böbrek, bağırsaklar, karaciğer ve omurilik gibi organların oksijensiz kaldığını bu sebeple de bu organlarda hasar oluşabildiğini ya da hastanın belden aşağısında felç olabildiğini, Fakat 3. aort ameliyatı olmasına rağmen hastada bu problemlerin hiçbirisi gelişmeden şifa ile taburcu edildiğini belirtti.

 

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, 3. basamak hastane olarak en iyi hizmeti sunduklarını ve son teknoloji teknikler kullanılıp hastalara tedaviler uygulanmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.