3 Döneme Ait Yüzlerce Parça

3 Döneme Ait Yüzlerce Parça

Denizli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde yapılan açıklamaya göre Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi eser kaçakçılarına bir darbe daha vurdu.

A+A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarihi eser kaçakçılarına karşı yapılmış olan çalışmalar çerçevesinde, Tavas ilçesine bağlı olan Yorga mahallesindeki bir zanlının evinde tarihi eser bulundurduğu ve satmak amacı ile müşteri aradığı bilgisini alan jandarma ekipleri, 27 Ağustos  2018 tarihinde Tavas ilçesi, Yorga mahallesinde zanlıya ait olduğu ifade edilen ev ve eklentilerinde arama yaptı.

 

Bahsi geçen yerlerde Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılmış olan geniş kapsamlı arama sonucunda, zanlının evinde Roma dönemi, Osmanlı dönemi, İslami dönem ve Hellenistik dönemlere ait olan; 167 tane sikke, 2 tane bronz heykel, 2 tane okucu, 251 tane muhtelif tarihi eser ele geçirildi.

Toplam 422 Parça

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından ele geçirilmiş olan toplamda 422 parça tarihi esere el konulup zanlı ile alakalı adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

 

Yapılan açıklamada Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin halkın refahı için durmaksızın çalıştığı ve her türlü kaçakçılığa engel olmak adına çalışmalar sürdürdüğü, bundan sonrada bu çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.