30 Ağustos 2019 resmi tatil mi?

30 Ağustos 2019 resmi tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'na az bir zaman kala 3 gün tatil olup olmadığı merak konusu oldu. 30 Ağustos resmi tatil mi, 2019 Zafer Bayramı'nda 3 gün tatil mi?

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı'na az bir zaman kala 3 gün tatil olup olmadığı merak konusu oldu. 30 Ağustos resmi tatil mi, 2019 Zafer Bayramı'nda 3 gün tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıl dönümü kutlamalarının hazırlıkları sürerken merak edilen konuların başında, Zafer Bayramı'nın resmi tatil olup olmayacağı var. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, 2019 yılında 30 Ağustos hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil olur? Vatandaşlar 30 Ağustos ile birlikte hafta sonu tatilini birleştirerek 3 günlük tatil yapma fırsatını elde edebilecekler. Türk tarihinin en özel günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için geri sayım başladı. Büyük Taarruz zaferinin 97. yıldönümü coşkuyla anılacak.

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. Bu sene Cuma gününe denk gelen 30 Ağustos'ta kamu kuruluşları, tüm devlet dairleri ve bankalar resmi tatil kapsamında mesai yapmayacak.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.