300 bin vatandaş yararlanacak

300 bin vatandaş yararlanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yoksul vatandaşlara aralık ayı sonu itibarıyla sağlanacak "ücretsiz internet" uygulamasından yaklaşık 300 bin vatandaş yararlanacak.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca  yoksul vatandaşlara aralık ayı sonu itibarıyla sağlanacak "ücretsiz internet"  uygulamasından, yaklaşık 300 bin vatandaş yararlanacak. Bu destek için 40 milyon  lira kaynak ayrıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığı öncülüğünde, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun  (BTK) ortaklığında ilk çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başlatılan "ücretsiz  internet" uygulaması Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun 11 Şubat  2016 kararı ile hayata geçirilecek.

Dar gelirli ailelere sağlanacak ücretsiz internet desteği ile bu  ailelerin de teknolojinin sağladığı kolaylıklara rahatça erişebilmesinin ve  günümüz teknolojilerinden herkesin eşit bir şekilde yararlanmasının sağlanması  hedefleniyor.

Bu destek ile özellikle yoksul durumdaki çocukların "merdiven altı"  olarak tabir edilen, onları kötü alışkanlıklara yönelten ruhsatsız internet  kafelerden korunması da amaçlanıyor.

'AİLE KORUMA' ŞİFRELİ VE KOTALI SUNULACAK

Yapılan planlamaya göre, aralık ayı sonu itibarıyla hayata geçirilmesi  planlanan internet desteğinden 250-300 bin yoksul vatandaşın faydalanması  öngörülürken, yardım programı için 40 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Güvenli internet uygulaması kapsamında "aile koruma" şifreli ve kotalı  olarak sunulacak ücretsiz internet erişim desteği, Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) belirlenecek yoksul durumdaki vatandaşlara  sağlanacak.

Destekten faydalanmada temel kıstas olarak ailelerin gelir düzeyine bakılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.