37 Takım Fikirleriyle Yarıştı

37 Takım Fikirleriyle Yarıştı

37 Takım Fikirleriyle Yarıştı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve PAÜ Münazara Kulübü işbirliğinde düzenlenen 6. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası yapıldı. 3 gün süren turnuvada 37 takım fikirleriyle yarıştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Münazara Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda düzenlenen final maçı ve ödül töreni ile sona erdi. Törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Münazaralar deneyim kazandırıyor”

Münazaraların gençlerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir fırsat olduğunu kaydeden Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak, “Münazaraya katılan tüm takımların bir kazanımı var. Arkadaşlarımızın münazarada galip ya da mağlup olmaları birer sıfattır. Bizlere bu imkanı sağlayan ve destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’ye teşekkür ediyorum” dedi.

“Gençlerimiz kendilerini ifade edebilmeli”

Münazaraların her yıl daha başarılı bir şekilde yapıldığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, “Çok başarılı ve nitelikli bir final müsabakası oldu. Kürsüye çıkan arkadaşlarımızın konuyu enine boyuna tartışabiliyor olmaları önemli. Amacımız kendini ifade edebilen gençlerimizin yetişmesine katkı sağlamaktır. Takımlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

37 takım yarıştı

3 gün süren ve 37 takımın kıyasıya yarıştığı münazarada, Erbakır Fen Lisesi, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi ve Final Fen Lisesi'nin 2 takımı finale kaldı. "Ünlülere işledikleri suçlardan dolayı daha fazla ceza verilmelidir, fazla ceza verilmemelidir" konusu üzerinde savunmalarını yapan takımlar centilmence bir yarış sergiledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası'nın şampiyonu Erbakır Fen Lisesi, en iyi konuşmacı ise Final Fen Lisesi öğrencisi İrem Gökgöz oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.