370 Bin Kişi Toplu Dava Açtı

370 Bin Kişi Toplu Dava Açtı

370 Bin Kişi Toplu Dava Açtı

A+A-

Amerikalı teknoloji devi Apple, bir süre önce bir açıklama yayınlayarak eski iPhone modellerini kasti olarak yavaşlattığını kabul etmişti. Açıklamanın yankıları sürmeye devam ederken, 370 bin kişinin şirkete toplu dava açtığı bildirildi.

Amerikalı teknoloji devi bu tepkileri yumuşatmak için çeşitli adımlar attı. iPhone 6, 6s ve SE gibi eski telefonlarında batarya değişimini 79 dolardan 29 dolara indiridi. Ancak atılan bu adımlar şirketi kullanıcıların tepkisinden kurtarmaya yetmedi. Güney Kore’de bir araya gelen bir grup iPhone kullanıcısı, Amerikalı teknoloji devine karşı toplu dava açtı. 370 bin kişinin bir araya geldiği dava, bugüne kadar Apple’a karşı açılan en büyük toplu davalardan biri.

Bu toplu davayı başlatan Güney Koreli hukuk şirketi Hannuri Law, Amerikalı teknoloji devinin kullanıcılara haber vermeden telefonlara yeni yazılım yükleyerek yasaları çiğnediğini iddia ediyor. Hannuri Law, şirketin bu olaydan etkilenen her iPhone kullanıcısına 2 bin dolar tazminat ödemesini istiyor. Güney Kore’de açılan bu davaya çok yakında yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.