39 Yıllık Anlam Yüklü Fotoğraf

39 Yıllık Anlam Yüklü Fotoğraf

39 Yıllık Anlam Yüklü Fotoğraf

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilkokul öğretmeni Necmiye Doğruer’i ve lisedeki Matematik öğretmeni Mehmet Doğruer’i ziyaret etti.  Başkan Özbaş, Doğruer’e ilkokul dönemine ait 39 yıldır sakladığı fotoğrafı hediye etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Doğruer, “ Ahmet, çok iyi, temiz, dürüst, çalışkandı. Küçükten belliydi başkan olacağı.  Beni çok mutlu etti, çok duygulandım teşekkür ederim” dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilkokul öğretmeni  69 yaşındaki Necmiye Doğruer’i ve lisedeki matematik öğretmeni  73 yaşındaki Mehmet Doğruer’i ziyaret etti.

Başkan Özbaş, Necmiye Doğruer’e  24 Mayıs İlkokulu’nda sınıf arkadaşları ile birlikte çekilen 1978 yılına ait fotoğrafları hediye etti.  Fotoğrafı görünce duygusal anlar yaşayan Doğruer, “Ahmet, çok iyi, temiz, dürüst, çalışkandı. İlkokul sonuna kadar sınıf başkanıydı. Şimdi de başkan oldu. Küçükten belliydi başkan olacağı. Beni çok mutlu etti, çok duygulandım teşekkür ederim” dedi.

Doğruer ile eski günleri yad eden Başkan Özbaş, “1977 yılında 24 Mayıs İlkokuluna başladım. Birinci sınıfta 4 öğretmen değiştirdik. Necmiye hocamız bize ikinci sınıfta geldi. İlk derste tanışma faslı oldu ardından sınıf başkanı seçilecekti. Necmiye hocam ‘kim sınıf başkanı olmak istiyor’ diye sordu.  Herkes el kaldırdı. Ben elimi kaldırmadım öyle oturdum, sesimi çıkaramadım. Hocamız bana döndü, ‘sen başkan olacaksın’ dedi. O dakikada başkan olduk.  Hocam bizim dönemimizde çok değerli öğretmenler, doktorlar, hakimler, öğretmenler, avukatlar yetiştirdi” dedi.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Özbaş, “Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.