4 Bin Öğrenci Tarihini Öğrenecek

4 Bin Öğrenci Tarihini Öğrenecek

Pek çok projesi ile örnek olan Pamukkale Belediyesi, ilçe çapındaki tüm ortaokullarda bulunan öğrencileri Pamukkale tarihini kapsayan geziye götürüyor.

A+A-

“Öğrenciler kentini tanıyor, tarih ve doğayla buluşuyor” ismi ile yapılmış olan projeyle öğrenciler, Pamukkale, Karahayıt, Kocaçukur, Antik Havuz ve müzelere götürmekte. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem eğitim hem de kültürel anlamda mühim bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Çocuklarımıza önce kendi tarihimizi öğretmemiz gerekir ki, yaşadıkları kentin değerini bilsinler. Bu düşünceyle bu projeyi hazırladık. Yaklaşık 4 bin öğrencimiz tarihini öğrenecek” şeklinde konuştu.

 

Eğitim ile alakalı mühim çalışmalarda bulunan Pamukkale Belediyesi, “Öğrenciler Kentini Tanıyor, Tarih ve Doğayla Buluşuyor” projesini başlattı.  Proje çerçevesinde Pamukkale ilçe sınırları içindeki tüm ortaokul birinci sınıf öğrencilerine Pamukkale’nin tarihini öğretilmekte. Göreve gelmiş olduğu günden beri eğitimden, sağlığa, güvenlikten sosyal belediyeciliğe pek çok alanda örnek işler yapan Başkan Gürlesin, Pamukkale’nin ismini her platformda duyurmak, tanıtmak için pek çok projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem turizme hem de eğitime destek vermek maksadı ile ortaokul öğrencilerine yönelik Pamukkale’nin tarihini yerinde görerek öğrendikleri projeyi hayata geçirdi.

ÇOCUKLAR ÇOK FARKLI BİR GÜN GEÇİRİYOR

Uzman rehberler ile yapılan gezi çerçevesinde öğrenciler, Pamukkale travertenleri, Klopatra Havuzu, müzeler, Karahayıt Kırmızı Su, Karahayıt Kent Ormanı ve son durak olarak Kocaçukur’u geziyor. Pek çok öğrenci hiç gitmediği ve belki de ilk defa gördüğü Pamukkale, Karahayıt, antik havuz, Kocaçukur ve antik tiyatroya hayran kaldı. Pamukkale’deki müzelerdeki eserler de öğrencilerin dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.