4 Saatlik Doğa Harikası

4 Saatlik Doğa Harikası

Astronomi Öğretmen Semineri yapılmış olan açılış programıyla başlatıldı. Merkezefendi Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde 2009’da kurulmuş olan gözlem eviyle o dönemde Türkiye’nin resmi okullarında ilk ve tek gözlemevine sahip şehir olma unvanını elde etmiş D

A+A-

Astronomi çalışmaları;  26 Temmuz - 29 Temmuz 2018’de Türkiye çapında katılan 100 öğretmen ve 10 akademisyenle “Astronomi Öğretmenler Semineri” (AÖS-20 Laodikya)  şeklinde yapılacak. Seminerin mühim bir gökyüzü olayına rastlaması da ilgiyi arttırdı.  27 Temmuz 2018’de son asrın en uzun Tam Ay Tutulması olacak ve Tam Ay Tutulmasının gözlemi seminer çerçevesinde gözlemi 27 Temmuz 2018 gecesi saat 20.30 – 01.15 arasında Laodikya Antik Kentinde yapılacak.

Tam Tutulma Nasıl Oluyor?

Kanlı Ay Tutulması da denilen Tam Tutulma olayı, Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu ortalama 27 günde tamamlamaktadır ve 29.5 günde döngüsünü yapar. Kanlı Ay Tutulması sadece Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması esnasında meydana gelir. Bu sırada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve yeni battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine erişir.

21. yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması 27 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelecek. Ortalama 4 saat devam edecek olan tutulma, bu yy.da yaşayacağımız en uzun süren Ay Tutulması olarak tarihe geçiyor. Türkiye saati ile 20.15 civarlarında başlayacak olan tutulma, 02.20'ye kadar sürecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.