4028 Kişi Yeni Kimliklerine Kavuştu

4028 Kişi Yeni Kimliklerine Kavuştu

Yeni kimlik kartlarının Türkiye genelinde yaygınlaştırma uygulamasına başlanmasıyla birlikte 02.01.2017 tarihinden bu yana Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğümüz tarafından 4.028 vatandaşımıza yeni kimlik kartları teslim edildi.

A+A-

Yeni kimlik kartları için günlük yaklaşık 500 vatandaşımızın talepte bulunmasına karşın ortalama 210 vatandaşımızın kimlik talebi alınabilmektedir.

Yeni kimlik kartlarının dağıtımında; halihazırda kullanımda olan Nüfus Cüzdanlarının geçerliğinin devam etmesine rağmen vatandaşlarımızın panik havasında kimlik kartı başvuru talebinde bulunması Nüfus Müdürlüğünde yoğunluğa sebebiyet vermekte ve bazı sorunları beraberinde getirmektedir.

Bu nedenle; Türkiye genelinde yeni kimlik kartlarının dağıtımında yaşanan sorunlar ve halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından aşağıdaki duyuru yayınlanmıştır.

            

          “​Genel Müdürlüğümüze ve nüfus müdürlüklerine intikal eden bilgilerden "mevcut nüfus cüzdanı " nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde varolan nüfus cüzdanları,​ değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.​ 

           Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar on beş gün geçerli Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir. 

​            Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi ve mevcut nüfus cüzdanlarının vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğunun bilinmesi hususu kamuoyuna duyurulur.”    

 

Yeni kimlik kartları ile ilgili detaylı bilgiye Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün https://www.nvi.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.