420 şairin eseri kitap oldu

420 şairin eseri kitap oldu

Kayseri Ozanlar Derneği, 100. YILINDA DİRİLİŞ 1915 ÇANAKKALE Şiir yarışmasına katılan Şairlerin eserlerini derleyerek kitap haline getirdi.

A+A-

Kayseri belediyesinin yapamadığı işi  Kayseri Pınarbaşı İlçesi Belediyesi Başkanı Dursun Ataş ve ekibi başardı. Kayseri Ozanlar derneği tarafından gerçekleştirilen 100. YILINDA DİRİLİŞ 1915 ÇANAKKALE Şiir yarışmasına 420 Şair katıldı.

 

420 Şairin katılımlarının sonucunda bir araya gelen şiirlerden oluşan 557 sahifelik Böylesi nadide bir eseri Türk edebiyatına kazandırabilmek için gecesini gündüz ederek büyük bir titizlik ile çalışan ve yarışmaya gönderilen şiirleri bir Antoloji içerisinde derleyerek okuyucuları ile buluşturma çabası içersinde olan Kayseri Ozanlar derneği başkanı Turgut Aydın amacına ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Çaldığı her kapı yüzüne kapanan Dernek başkanı asla umudunu kaybetmedi.

 

Son olarak Kayseri’nin Güzel ilçesi Pınarbaşı belediye başkanı Dursun Ataş'ın kapısını çaldı.

 

Böylesi bir  eseri Türk edebiyatına kazandırmaktan onur duyacaklarını belirten Kayan her türlü imkanı sunarak 100. YILINDA DİRİLİŞ 1915 ÇANAKKALE adlı 557 sahifelik Antolojiyi Türk edebiyatına kazandırdı.

 

Ahtoljinin yayımlanmasının haklı gururnu taşıyan Kayseri Ozanlar derneği başkanı Turgut Aydın, “Böylesi bir eseri Türk edebiyatına kazandıran Değerli başkanım Sayın Durusun Ataş'a ne kadar teşekkür etsem azdır gerek yarışmaya Şiir gönderen Şair lerimizin gerek ise bu nadide eserin ortaya çıkmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan ekip arkadaşlarımın emekleri boşa gitmedi eserimiz bizden sonra gelecek olan nesile en büyük mirasımız olacaktır, Kayseri Ozanlar derneği olarak Başta Sayın başkanım Dursun Ataş'a ve Yarışmada Jüri olarak görev alan değerli edebiyatçılarımız Sayın; Mansur Ekmekçi;  araştırmacı şair yazar  Sayın ; Safiye Samyeli. Şair yazar Radyo programcısı Sayın ;Prof Atabey Kılıç ;Erciyes üni.Türk dili ve edebiyatı bölüm bşk. Sayın; Yrd doç dr.Turgut Koçoğlu Erciyes üni.Türk dili ve edebiyatı bl. Sayın; Adem Efiloğlu Şair Tv ve Radyo programcısı Sayın ;Adem Kozanoğlu Şair Sayın; Hüseyin Say Şair, öğretmen ve Türkiyenin dört bir yerinden Yurt dışından yarışmamıza Şiirleri ile katkıda bulunan tüm Şair dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.