450 Kadın Sanat Merkezi'nde Bir Araya Geldi

450 Kadın Sanat Merkezi'nde Bir Araya Geldi

450 Kadın Sanat Merkezi'nde Bir Araya Geldi

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında daha önce hiç sinemaya gitmemiş 450 kadını Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde bir araya getirdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Denizli’de daha önce sinemaya hiç gitmemiş 450 kadını “Ayla” filmi ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin Benim Mahallem projesine katılan Muratdede, Bahçelievler, İlbade, Hacıkaplanlar, Gültepe, Anafartalar, Sevindik, Akçeşme, Zeytinköy, Fatih, Yunus Emre, Karahasanlı, Kadılar ve Hisar mahallelerinde ikamet eden kadınların katıldığı etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ayla filminin izlendiği etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve kadınlar katıldı.

 

"O'nu fikirleriyle anıyoruz"

 

Kadın Meclisi Başkanı Özen burada yaptığı konuşmada Atatürk'ü fikirleriyle andıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime, sanata ve kültüre verdiği değerden bahsetti. Özen, "Atamızın dediği gibi, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Bizler de kadınlarımızla bu sanatsal etkinliğe gelerek O'nu söylemleriyle fikirleriyle anmak istedik. Atamıza diyeceğiz ki; 'Seni fikirlerinle anıyoruz, devrimlerinin bekçisiyiz. Türk kadını olarak bize verdiğin tüm haklara sahip çıkmasını biliyoruz" dedi.

 

Atatürk’ü anmak demek Atatürk’ü anlamak demek

 

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, ”Atatürk’ü anmak sadece resmi programlarla anmak değil. Atatürk’ü anmak demek Atatürk’ü anlamak demektir. Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesine Türkiye Cumhuriyetini ulaştırmak demektir. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla çocuğuyla Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak demektir. Atatürk diyor ki ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” dedi.

 

Daha mutlu bir Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla andıklarını belirterek, “Kent Konseyi Kadın Meclisimiz sizlerle bizi buluşturdular. İnşallah Denizlimizi birlikte daha güzel hale getirebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle, Kent Konseyimizle, Mahalle Meclislerimizle birlikte Denizlimiz için çalışacağız. Hanım kardeşlerimiz eğer bir şeyi isterlerse mutlaka başarırlar ve güzel hale getirirler. Daha mutlu bir Denizli, daha güzel bir Denizli olacak inşallah. Bugüne kadar yaptığımız işlerde bunu birlikte başardık bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.