5 İle Toplam 2394 Bekçi Alımları Başladı

5 İle Toplam 2394 Bekçi Alımları Başladı

Bekçi alımları için daha önce yönetmelik değişmişti. Dün ve bugün, Bekçi alımı için ilanlar yayımlandı. Yayımlanan beş ilanda Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Hakkari’ye toplam 2394 kişilik bekçi alınacağı bildirildi.

A+A-

KPSS şartı aranmaksızın, Ortaokul, Lise, Önlisans ve Lisans öğrenimini görmüş kişilerin başvurabileceği belirtildi.

Son yıllarda ülkemizde terör ve diğer etkenlerin artması ile huzur ve güven ortamında zedelenmeler yaşandı. Hükümet 1990 yılların başında kaldırılan bekçilik görevi tekrar gündeme taşıma konusunda geçtiğimiz yıl atılımlarda bulunmuştu. Bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan bekçi alımları ile sokakların huzurunu getirme konusunda icraatta bulunmayı planlıyor. 2016 yılında alımına başlanacak bekçilerin görevleri,alım şartları ve başvuru koşulları konusunda detaylı bilgiler. Geçmişin en büyük sembollerinden biri olan mahallelerin korunması ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu bekçilik geri dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde ilan edilen Bekçi alımı birçok işsiz gence iş kapısı olacak gibi gözüküyor. KPSS şartı aranmaksızın, Ortaokul, Lise, Önlisans ve Lisans öğrenimini görmüş kişilerin başvurabileceği İlk 715 Mahalle Bekçisi alım ilanı yayınlandı. Emniyetten gelen açıklamaya göre bu yıl toplam 20 bin bekçi alımı yapılacak. Yıllardır alımı yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen çarşı ve mahalle bekçilerine destek kuvvet geliyor.

BEKÇİ OLMAK İÇİN GEREKEN KOŞULLAR

En az ortaokul mezunu olacak bekçiler 1500 lira maaş alacak. Bekçilerin işbaşı yapmasının ardından koruma görevi yürüten 20 bin polis suçla mücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler 1500-1700 TL arasında maaş alacak.

İşte bekçi alımı yapılacak iller ve alınacak sayılar:

ŞIRNAK MERKEZ VE İLÇELERİNE 715 BEKÇİ ALINACAK

2016 HAKKARİ ‘YE 224 BEKÇİ ALINACAK

2016 ŞANLIURFA CEYLANPINAR VE VİRANŞEHİR 60 BEKÇİ ALINACAK

2016 MARDİN İLÇELERİNE 653 BEKÇİ ALINACAK

2016 DİYARBAKIR İLÇELERİNE 742 BEKÇİ ALINACAK 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.