6 Ayda 34 Ocağa Ateş Düştü

6 Ayda 34 Ocağa Ateş Düştü

Türkiye’nin kanayan yarası ve en önemli sorunlarından olan trafik kazaları can yakmaya ve hayat söndürmeye devam ediyor.

A+A-

Önlemler alınıyor, cezalar artırılıyor ama nafile… Trafik terörü bitmiyor. Ocaklar sönüyor çocuklar öksüz kalıyor. 2018’in ilk 6 ayına bakıldığında da durum çok vahim. Belirtilen dönemde Denizli’de meydana gelen trafik kazaları sonucunda 34 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 759 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınmış olan tedbirlere  uyarılara rağmen trafik kazaları bir türlü engellenemiyor. Özellik Aşırı hız, dikkatsizlik, hatalı sollama gibi kural ihlalleri kazalara sebep oluyor.

Türkiye’de 1 senede meydana gelen kazalarda yüzlerce vatandaş yaşamını yitirirken binlercesi de yaralandı. Denizli’de de son senelerde araç sayısı ve nüfusun da artması ile doğru orantılı olarak hemen hemen günlük trafik kazası haberleri felaketlere sebep oluyor.

6 Ayda 34 Ölü

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu verilere göre, Denizli’de 20182in ilk 6 ayında 1646 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası oluşurken, 343 maddi hasarlı kaza meydana geldi.  Denizli’de gerçekleşen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları sonucunda ise 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 2.759 kişininse yaralandığı öğrenildi.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının nedenlerinde ilk sırada ise sürücü hataları yer alıyor. Onun ardından ise yaya hataları geliyor. Trafik kazalarına yol açan şoför hatalarında ise ilk sırada araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği koşullara uyduramama var. Ondan sonra ise kavşak, geçit gibi yerlerde geçiş önceliklerine uymamak geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.