60 yıllık dokumacı öğretmenden Avrupa'ya sipariş!

60 yıllık dokumacı öğretmenden Avrupa'ya sipariş!

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Selahattin Kaçanoğlu, 60 yıldır dokumacılık mesleği ile ilgilendiğini ve dünyanın dört bir yanına sipariş gönderdiğini sözlerine ekledi.

A+A-

Ülkemizde el sanatları yok olmaya devam ederken Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 60 yıldır dokumacılık işi ile uğraşan emekli öğretmen Selahattin Kaçanoğlu bunu devam ettirmeye çalışıyor.

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşamakta olan emekli öğretmen Selahattin Kaçanoğlu yurt içi ve yurt dışında ürettiği ürünlerin satışını yaparak dokumacılık mesleğini devam ettiriyor. Konya'da Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar buluşmasında yer alan dokuma ustası 68 yaşındaki Selahattin Kaçanoğlu, "Buldan ilçemiz her zaman dokumacılık işi ile meşhurdur. Buldan kumaşları her zaman kalitelidir. Dokumacılık Buldan'ın geçim kaynağıdır. Bizde o mesleği devam ettirmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. El dokuması oldukça zahmetli bir iş. Yeni teknolojik makinelerin yanında bizimkiler ilkel kalıyor. Bende bu sanatıma devam etmekteyim. Evlerimizin tüm ihtiyaçlarını bu kumaşlardan sağlıyoruz. Ürünlerimizi üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Dünyanın Birçok Yerinden Teklifler

Bu mesleğe 8 yaşında başladığını belirten Selahattin Kaçanoğlu, "Kaliteli ürünler çıkarttığımız için büyük firmalardan teklifler almaya devam ediyoruz. Amerika, Almanya, Fransa, İtalya'nın yanı sıra Kanada'ya da iş yapmaktayım. Birçok ülke için kumaşlar hazırladım." ifadelerini kullandı.

Dokuma işi yaparken sporda yaptığını belirten Selahattin Kaçanoğlu, "O esnada vücudumuzun bütün organları çalışıyor. Ayaklar sürekli hareket halinde. Bir nevi spor da yapmış oluyoruz. Spor salonlarına gitmeye gerek kalmıyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.