7 Kişilik Dev Kadroyla Büyük Başarı

7 Kişilik Dev Kadroyla Büyük Başarı

Akishaber uzun zamandır sürdürdüğü yayın hayatını büyük bir başarı ile taçlandırdı. Google News’e giren Akishaber artık Google tarafından doğrulanmış bir haber sitesi oldu.

A+A-

“Gerçeğe Ayna Tutar” parolası ile yayın hayatına başlayan, 14 yıldır çizgisini bozmadan ilerleyen Akihaber, ilkeli yayıncılığı, doğrusal eleştirileri ve özgün içerikleri ile hak ettiği noktaya bugün tam anlamıyla geldi. Dünyaca ünlü arama motoru Google’a yapılan News başvurusu kabul edilen Akishaber, Google tarafından da onaylanmış bir site olarak yayın hayatına devam edecek.

Konu ile alakalı konuşan Akishaber İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Özcan,

“Bölgesel haber sitelerinin Google News’e girmelerinin çok zor olduğunu biliyorduk. Ama 7 kişilik sağlam bir ekiple  ve ekip ruhuyla, büyük bir gayret ile gece gündüz demeden çalışıp bunu başardık ve Google tarafından onaylanarak bölgesel haber sitesi olarak bir başarı elde ettik. Bundan sonra da aynı çizgiyi bozmadan, daha fazla çalışarak yayın hayatımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen ekibime çok teşekkür ederim. Ama buradan okurlarımıza da teşekkür ederim. Bu yolda yürürken bize güç veren okur kitlemizdir. ” dedi.

Akis Organizasyon Genel Yayın Yönetmeni S.Özlem Öztürk ise News’e girmeyi en çok kendisinin istediğini ve çok zorluklar çekmelerine rağmen bu uğurda hedeften hiç sapmadıklarını belirtti ve “sağlam ve gayretli ekibimizle bu yola çıktığımızda bunun zor olduğunu biliyorduk. Ama azmettik ve zor bir işi başardık.  Buradan ekip ruhunu her daim canlı tutan arkadaşlarıma emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Zaten güçlü olan Akishaber, Google’un da onaylaması ile daha da güçlü olacak.” şeklinde konuştu.

GOOGLE NEWS ( HABERLER ) NEDİR?

Google arama motorunun seneler içinde  geliştirdiği her dönemde yenilediği bir listeleme sistemidir.  News sistemine başvurmuş olan haber siteleri, Google arama motoru tarafından çok titiz bir şekilde incelenir ve  bu sisteme kayıt edilir. Tamamen kopya içeriklere sahip olan, yalan ya da troll haber yapan siteleri Google sevmez ve bünyesine almaz.  Google’a tıkladığınızda arama sonuçlarının üst bölümünde yer alan HABERLER bölümünde News kayıtlı siteler listelenmektedir. Bu da sitelerin nitelikli olduğu ve Google tarafından onaylandığı anlamına gelmektedir.

Bilgi çöplüğü olan internet aleminde yayında olan milyonlarca haber sitesi var ve bunların tamamına yakını kopyala yapıştır yöntemi kullandıkları için Google News doğrulamasından geçemiyorlar ve güvenilir haber sitesi olarak kabul edilmiyorlar. Bu yüzden Google News’e girmek günümüzde çok önemli bir hale gelmiş durumda.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.