7.si Düzenlenen Er Meydanı Beyağaç'ta

7.si Düzenlenen Er Meydanı Beyağaç'ta

Denizli''nin Beyağaç ilçesinde 7'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, 400'ün üzerinde güreşçinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

A+A-

Beyağaç, yağlı pehlivan güreşlerinde sezonun büyük son organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Geleneksel olarak yapılan ve Ege'nin Kırkpınar'ı Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri 23 Ekim Pazar günü, Hüseyin Çokal Güreşleri Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Oklu, Ekrem Yavuz gibi başpehlivanların katılacağı güreşlerde 400'ün üzerinde sporcu kispet giyecek.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, güreşlerin adını aldığı eski Kırkpınar başpehlivanı Hüseyin Çokal, güreş ağası Zekeriya Önür ve milli antrenör Zekayi Erten Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, ilçede Yörük kültürünün yaşatıldığını ve güreşin çok sevildiğini belirterek, "Ata sporu olan güreşi unutturmamak ve gençleri spora yönlendirmek için bu organizasyona önem veriyoruz. Türkiye'de güreş sezonu kapanmadan önceki son büyük organizasyonu düzenleyeceğiz. Kırkpınar'da güreşen ünlü güreşçiler Beyağaç'a gelecek. İzlemeye 15 bin kişiyi bekliyoruz" dedi.

Güreşlerin adını aldığı eski Kırkpınar baş pehlivanı Hüseyin Çokal, güreşin Türk kültürünün bir parçası olduğunu, Beyağaç ve Denizli'den daha fazla güreşçi yetiştirip sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Kırkpınar altın kemer sahibi eski başpehlivan Çokal, "Biz güreşin Beyağaç ilçesinde yaşamasını istiyoruz. Daha çok Hüseyin Çokal yetişmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.