8. Hamsi Şöleninde Coşkulu Anlar

8. Hamsi Şöleninde Coşkulu Anlar

Denizli'de binlerce kişinin katılımı ile organize edilen "8. Hamsi Şöleni"nde 5 ton hamsi pişirilip vatandaşlara ikram edildi.

A+A-


Şef Hüseyin Yılmaz’la Beraber

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Denizli Karadenizliler Derneği (DEKAD) tarafından düzenlenmiş olan 8. Hamsi Şenliği, şehirde ikamet eden Karadenizlilerle çevre illerden gelen misafirlerin katımı ile Recep Yazıcıoğlu parkında yapılıyor. Şölen için Trabzon'dan getirilen 5 ton hamsi Şef Hüseyin Yılmaz eşliğinde 100 kişilik bir ekiple, pişirilip halka sunulurken hamsinin yanında, konuklara marul ve soğan ile hazırlanmış olan salata da ikram ediliyor.


DEKAD’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada etkinliğin akşam 17.00’ye kadar süreceği, şölende ikramın yanında yörenin son dönemdeki önemli sanatçıları arasında yerini alan Apolas Lermi’nin konserinin olacağı, bunun yanında, yine Karadeniz bölgesine ait yöresel ürünlerin tanıtılacağı ve satışının yapılacağı standın olacağı ve Trabzonspor ürün tırının da alanda faaliyet göstereceği ifade edildi.

Büyük bir kalabalığın olduğu etkinlikte Mehteran ile coşan vatandaşlar devamında Lermi'nin konseri ile eğlenceye devam edecek.

Amaç Kültürü Aktarmak

DEKAD Başkanı Birol Konak, yapmış olduğu açıklamasında, festivale katılan binlerce konuğa 5 ton hamsi dağıtılacağını ifade etti ve amaçlarının kültürlerini sürdürmek ve Denizlili vatandaşlara aktarmak olduğunu ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.