8 Asırlık Gelenek Devam Ediyor

8 Asırlık Gelenek Devam Ediyor

8 Asırlık Gelenek Devam Ediyor

A+A-

Denizli’nin Çal ilçesinde 26- 27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 844. Asırlık Çal Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme Çoban Bayramı’nda koyunlar Menderes’e Trabzon’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül için atlayacak. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Başkan Fethi Akcan basın açıklaması yaparak Denizlilileri ve izlemek isteyenleri Çal’a davet etti.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren, 26- 27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 8 Asırlık Çal Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme Çoban Bayramı’nda bu yıl koyunlar, Trabzon’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül için atlayacak. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Belediye Meclis üyeleri, çobanlar ve koyunları ve çoban köpekleri ile birlikte Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar yürüyüş yaptılar.

 

Bu yıl koyunların Trabzon’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül için atlayacaklarını belirten Başkan Akcan, “Çal Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme Çoban Bayramı, 26 -27 Ağustos’ta yapılacak. 26 Ağustos Cumartesi günü koyun kırpma yarışması, koç güzellik yarışması, çoban köpeği yarışması, köpek güzellik yarışması yapılacak. 27 Ağustos Pazar günü ise Ali Gazi Türbesi ziyareti, Çoban yarışması, koyun sudan geçirme yarışması yapılacak. Akşamda Aysun – Zekeriye Şakar ve Efe konserleri olacak. Bu yıl koyunlar Trabzon’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül için atlayacaklar” dedi.  Başkan Fethi Akcan Denizlilileri ve izlemek isteyenleri Çal’a davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.