81 İlde Aynı Anda Aynı Mesaj

81 İlde Aynı Anda Aynı Mesaj

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 81 ilde il koordinasyon kurulu başkanlarınca yaptığı darbe girişimine yönelik ortak açıklamasını Denizli’de Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici yaptı.

A+A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada kendi halkına kurşun yağdıran üniformalı teröristlerle bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan, hiçbir suçu ve günahı bulunmayan masumların en kısa sürede ayrıştırılması gerektiği belirtildi. Ziraat Odaları’nın “Darbenin karşısında; Demokrasinin ve Milli İradenin Yanındayız” başlıklı bildirisi 81 ilde olduğu gibi Denizli’de de basın mensuplarıyla bir araya gelen Denizli Ziraat Odası Başkanı ve üyelerince açıklandı.

Açıklamayı Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin yaptığı toplantı Denizli Gazeteciler Cemiyeti binasında gerçekleştirildi. Toplantıda dikkat çeken ayrıntılar şu şekilde;

“HİÇBİR DARBE MEŞRU DEĞİLDİR”

Milli iradenin dışında bir başka irade tanınmayacağının altını çizen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), hiçbir darbenin ne meşru, ne de savunulabilir olduğunu ve bütün çiftçiler olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tavırlarının değişmeyeceklerini açıkladı. Böyle durumların ülkenin kalkınmasına olumsuz etki yapacağının da değinildiği açıklamada milletin gösterdiği birlik ve beraberlik ikliminin de takdire değer bir gelişme olduğundan bahsedildi.

ÜNİFORMALI TERÖRİSTLER CEZALANDIRILMALI

Bu hain planı yapıp uygulamak isteyen ve bu uğurda kendi halkına kurşun sıkan üniformalı teröristlerin , bu konuda sorumluluğu olmayan masumlarla en kısa sürede ayrıştırılması gerektiğini vurgulayan TZOB, hain çete üyelerinin de en kısa sürede cezaya çarptırılması gerektiğini ve milletin vicdanının rahatlatılması isteğinde bulundu.Açıklamada ettikleri yeminlere bağlı kalan ordu mensuplarına minnettar olduklarına da yer veren TZOB,vatansever askerlerin yıpratılmaması gerektiğini belirtti. Açıklamanın sonunda 15 Temmuz tarihinin,”15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü” olarak ilan edilmesi isteğinde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.