9 Farklı Adrese Eş Zamanlı Operasyon

9 Farklı Adrese Eş Zamanlı Operasyon

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de “Silah-Mühimmat Kaçakçılığı” yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara karşı operasyon gerçekleştirildi.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’nin güvenliğinin sağlanması, vatandaşların refahı, sosyal ve ekonomik gelişmeyi ve ilin huzurunu tehlikeye düşürecek olan her türlü ruhsatsız ateşli silah ve mühimmatın imalatı ve silah kaçakçılığıyla mücadele etmek amacı ile çalışmalara başladı.

 

Asayişe müessir olaylarda polis sorumluluk bölgesinde yapılmış olan müdahaleler sırasında olaylarda kullanılmış olduğu belirlenen ve ele geçirilen ruhsatsız silahların yasadışı olarak temin edilen alabileceği değerlendirilen ve yapılan tespitlerde üstlerinde seri numaraları olduğu incelendiğinde standartlara uygun olmadığı, bu faaliyetleri yapmış olan suç örgütlerinin çökertilmesi için operasyonel çalışmalara başlandı.

8 Aylık Büyük Takip

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hemen hemen 8 ay süresince devam eden çalışmalar sonucunda Denizli’de yasadışı yollardan organize suç örgütlerinin silah kaçakçılığı yapmak istedikleri ruhsatsız tabancaların satışına pazar oluşturulduğu belirlendi.

 

11/10/2018 günü Denizli’deki şüpheli şahıslara ait işyerleri ve ikametlerde 9 farklı adreste eş zamanlı bir şekilde operasyon yapıldı.

 

Operasyon kapsamında sürdürülen çalışmalar sonucunda yapılan aramalarda sanayi içinde yer alan bir işyerinin içinde bir kısmının ayrılarak özel konuma getirildiği, tornacı olarak çalışmakta olan işyerinin banka kredisiyle borçlanıp CNC (Computer Numerical Control) makinesi satın aldığı ve makinanın özel olarak işyerine yerleştirildiği belirlenmiştir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.