90 Çocuk Kontrol Edildi

90 Çocuk Kontrol Edildi

Denizli’deki otizmli çocuklarda koruyucu ve acil diş hekimliği tedavileri

A+A-

DOÇEM’e (Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi) gelmiş olan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibi tarafından yapıldı.

 

Denizli Otizm Derneği’nin daveti ile DOÇEM’e (Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi) gelen Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibi, okuldaki öğrenciler ile ailelerine, ağız ve diş sağlığı eğitimini verdi. Muayeneleri yapılmış olan 90 çocuğa koruyucu ve acil diş hekimliği hizmetleri (dolgu, çekim ve diş temizliği) sunuldu.

 

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, diş tedavisini engelli ve yoksul hastaların ayağına götürmeyi sürdürüyor. Seyyar klinikler ile diş hekimleri ve gönüllülerden meydana gelen bir ekip ile bugüne dek Türkiye içerisinde hemen hemen 100 bin km yol yapan Sabah, 85 binden fazla engelli ve yatılı ilköğretim bölge okulu çocuğunun diş tarama ve tedavisini yaptı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1977 senesinde mezun olmasının ardından Almanya'da engelli çocukların diş tedavileri ile alakalı çalışan Sabah, engelli çocuklara yönelik diş bakımı ve tedavi hizmetlerini, 2001’de meslektaşları ile kurduğu, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği çatısı altında devam ediyor.

Her türlü diş tedavisi yapılabiliyor

Hastaların ağız ve diş muayenelerini yapmak için tam donanımlı seyyar diş hekimliği üniteleri geliştirdiklerini dile getiren Ertuğrul Sabah, modern bir diş tedavi merkezinde olması gerekli olan ekipmana sahip olduklarını, gezici tedavi üniteleri ile dolgu, diş çekimi, diş temizliği ve basit cerrahi müdahaleler de yapılabildiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.