Acar'ın 2007'den beri ilk siyasi ziyareti

Acar'ın 2007'den beri ilk siyasi ziyareti

24 Haziran seçimlerinin son düzlüğüne girilirken İYİ Parti Denizli il başkanlığında yapılan bayramlaşma töreninde Denizli'nin deneyimli siyasetçilerinden Ali Acar sürprizi yaşandı.

A+A-

2007 yılından beri siyasetten uzak duran Acar'ın bayramlaşmada İYİ Parti'ye yaptığı ziyaret kafaları karıştırdı. Acar, bayramlaşmadan sonra il başkanı Hasan Akgün'ü de makamında ziyaret etti. Eski Anavatan Partisi kurmayları ile ziyarette bulunan Ali Acar www.akishaber.com.tr 'in sorularını cevaplandırdı.

UZUN ZAMANDIR SİYASETTEN UZAK DURUYORDUNUZ...

Evet, 2007 yılından beri siyasetten uzak duruyorum. Ama bu memleketin bir evladı olarak bir iş adamı olarak gündemi ve siyaseti yakından takip ediyorum. Takip etmemiz de gerekiyor. İşlerimle ve ailemle yakından ilgilenme fırsatı buldum...

İYİ PARTİ'Yİ DEĞERLENDİR MİSİNİZ...

İYİ Parti ülke gündemini değiştirdi diyebilirim. Siyasete bir farklılık ve heyecan geldi. Meral Hanım’da deneyimli bir siyasetçi, İçişleri Bakanlığı yapmış dürüst ve dik duran bir hanımefendi. İnatçı vazgeçmeyen bir yapısı var ki, bu da siyasette olması gerekir diye düşünüyorum. Meral hanımın bir avantajı daha var o da bayan olması. Biz millet olarak bayanlara daha çok saygı gösterir inanırız.

SİZCE TÜRKİYE'DE Kİ SİYASİ GÜNDEM NASIL...

Malum ülkemiz 24 Haziran'da çok önemli bir seçime gidiyor. Yönetim şeklinin tamamen değişeceği bir sistem. Bu sisteme geçilirken siyaset arenasına çıkan ve Meral Akşener hanımefendinin önderliğinde kurulan partinin seçimlere girebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrasi adına yaptığı hamle takdir edilmelidir bence.

SON GÜNLERDE KONUŞULAN DİP DALGASI NEDİR ?...

Evet seçimin son günlerine yaklaşırken aynı 1983 yılında yeni kurulan ve seçimlere giren Anavatan Partisine konulan engellemeler gibi bir durum var sanki. Turgut Sunalp'ın başında bulunduğu partiye 12 Eylül cuntacısı Kenan Evren'in seçimden bir gün önce televizyonda yaptığı konuşmada Milliyetçi Demokrasi Partisine oy verin diye konuşması ters tepti ve ancak 71 Milletvekili çıkarabildi. Ben bu seçimleri de biraz o seçimlere benzetiyorum...

NET BİR SORU, NET BİR CEVAP LÜTFEN...

Bu sorunuza net bir cevap vermek yerine size biraz ipucu vereyim. 2007 yılından beri siyasetten uzak duruyorum. O yıldan beri birçok partiden vekillik ve belediye başkan adaylıkları için defalarca davet aldım ama hiçbirine gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum. İYİ Parti'ye ( Gülerek ) bayram ziyaretine geldim...

AKGÜN'LE SAMİMİ SOHBET...

İYİ Parti il başkanı Hasan Akgün'le odasındaki ziyaretinde neşeli ve koyu bir sohbete dalan Ali Acar'a sorularımızın cevaplarını aldıktan sonra, Ali Acar'ın partinize yaptığı bu ziyareti nasıl yorumlayalım dedik, Akgün gülerek; “Ali Acar gibi marka Denizli'de marka olmuş bir siyasetçinin bizleri bir bayram gününde ziyaret etmesi bizim için müthiş bir sevinç, kendisine önce teşekkür ediyorum. Ali Acar ile bir abi kardeş ilişkimiz var. Kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.” dedi.

Akishaber ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.