Açığa Alınan Vali Yardımcısı Sayısı 4'e Çıktı.

Açığa Alınan Vali Yardımcısı Sayısı 4'e Çıktı.

DARBE girişiminin ardından açığa alınanlar arasında bulunan, Denizli'den geçici görevle Kırıkkale Vali Yardımcılığı'na atanan Mehmet Canoğlu, Hrant Dink cinayetinde emniyet güçlerinin ihmalinin bulunmadığı yönündeki raporu hazırlayan müfettişlerden biriyd

A+A-

Darbe girişiminin ardından Denizli'de İçişleri Bakanlığı tarafından biri emniyet müdür yardımcısı olmak üzere 53 polis, vali yardımcıları Alaattin Aktaş, Tuncay Engin ve İsmail Kaygısız ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Honaz Kaymakamı Turgut Gülen açığa alınmıştı. Vali yardımcılarından Mehmet Canoğlu da Bakanlık tarafından görevden alınınca açığa alınan vali yardımcısı sayısı 4'e çıktı. 

Denizli Vali yardımcılığına 2015 yılında atanan Mehmet Canoğlu, üç ay önce geçici görevle Kırıkkale Vali Yardımcılığı'nı yapmaya başlamıştı. Mülkiye Başmüfettişi olan Mehmet Canoğlu, Hrant Dink cinayetinde emniyet görevlilerinin ihmali olup olmadığı yolundaki soruşturmada görev almış, emniyet görevlilerinin olayda ihmali bulunmadığı yönünde rapor hazırlamış ve aklanmalarını sağlamıştı. Rapor, Başbakanlık Teftiş Kurulu ile Mülkiye Müfettişliği arasında krize neden olmuş, Canoğlu hakkında idari soruşturma açılmıştı. 

Bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan isimler arasında Denizli eski Valisi Abdülkadir Demir de yer aldı. 2011-2014 yılları arasında Denizli Valiliği yapan Abdülkadir Demir, kendi isteğiyle merkeze alınmak için dilekçe vermiş ve 2014 yılında merkez valisi olmuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.