Açıklamalar Manipülatif Ve  Spekülatif

Açıklamalar Manipülatif Ve Spekülatif

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından Türkiye'nin şu anki kredi notunu düşürmesini ve 25 bankayı negatif izleme sürecine almasına eleştiri yöneltti.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile alakalı seçimden önce gerçekleştirilen bu tip açıklamaları sağlıklı bulmadıklarını, bu açıklamaların spekülatif ve manipülatif olduğunu ifade etti. Zeybekci,  15 Temmuz'un hemen ardından da Türkiye'nin kredi notunun düşürüldüğünü, diğer seçimlerde de aynısının olduğunu bunun, Türkiye'nin geleceği ile alakalı beklentiler hakkında felaket tellallığı veya algı operasyonundan başka bir şey olmadığını dile getirdi.

'MANİPÜLASYON VE SPEKÜLATİF AMAÇLI'

Seçimden önce gerçekleştirilen bu açıklamaların, Türkiye'ye uygulanan bir operasyon, bir manipülasyon ve spekülatif hedefli olduğunu belirten Bakan Zeybekci, Türkiye’nin, dinamik güçlü yönetim sistemine geçiş döneminde olduğunu, Türkiye ile alakalı ekonomik anlamda yorum yapan herkesin negatif şekilde yorum yapmak için gayret göstermesinin kötü niyetli olarak algılandığını, şu anki yapı ile alakalı yapılan bu değerlendirmeleri sağlıklı bulmadıklarını ve kıymeti harbiyesinin olmadığını dile getirdi.



MAKSATLI AÇIKLAMASI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından yapılan açıklamayı eleştiren Zeybekci, Türkiye'de bankacılık sisteminin herhangi bir sorununun olmadığını, Fitch'in ve Moodys'in Türkiyeyle alakalı açıklamalarının bu dönemde tamamen manipüle etme ve spekülatif amaçlı olduğunu, Türkiye'ye yaklaşımlarının, birilerine destek vermek amacıyla yapılan açıklama olarak gördüklerini, sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.