Acıpayam Cinayeti Böyle Çözüldü

Acıpayam Cinayeti Böyle Çözüldü

Acıpayam’da günlerce konuşulan cinayet ile alakalı son alınan bilgi jandarmanın cinayeti çözerken ne kadar titiz çalıştığını gösterdi.

A+A-

Denizli ilinin Acıpayam ilçesinde, çiftçilik ile uğraşan 38 yaşındaki Mutlu Aysel'in, evinin arkasındaki ağılda av tüfeği ile öldürülmesi ile alakalı soruşturmaya bakan jandarma, sır perdesini, kulağı kesilmiş olan koyundan yola çıkıp çözdü. Plan yapan 35 yaşındaki Zeynep Aysel'in hasta olduğu için kulağını kestiği koyunu gösterme bahanesi ile ağıla çağırdığı eşini, aşk yaşadığı iddia edilen 35 yaşındaki Erdal Ersoy'a av tüfeği ile öldürttüğü meydana çıktı. Zeynep Aysel ve Erdal Ersoy, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

3 Nisan'dan Bugüne Konuşuluyor

Acıpayam ilçesi Benlik Mahallesi, Yenice Mevkisi'nde çiftçilik yaprak geçinen Mutlu Aysel'e, geçtiğimiz 3 Nisan akşamı, evinin arkasındaki ağıldayken av tüfeği ile iki el ateş acımıştı. Mutlu Aysel, sağ omzundan ve bacağının üst bölümüne denk gelen saçmalar ile kanlar içerisinde kalarak yere yığılmıştı. Eşi cinayete kurban giden Zeynep Aysel, komşularından yardım talep etti. Komşularının durumu haber etmesi ile cinayet mahalline gelen acil sağlık birimi, Mutlu Aysel'in öldüğünü tespit etmişti.

Jandarma olay ile alakalı soruşturma başlattı. Mutlu Aysel'in ağılın dışından açılan ateş sonucunda öldürüldüğü tespit edilirken, 2 de boş av tüfeği kartuşu bulundu.

Jandarma Mutlu Aysel'in eşi Zeynep Aysel'in ifadesini aldı. Zeynep Aysel'in jandarmaya verdiği ilk ifadesinde hastalıklı olan bir koyunun kulağını kestiğini, eşini de kontrol etmesi için ağıla çağırdığını, bu esnada nerden geldiğini bilmediği silah sesi ile eşinin kanlar içinde yere yığıldığını ifade etti.

Çelişkili İfadeler

Jandarma, verdiği çelişkili ifadeleri ve tedirgin davranışlarından ötürü bir çocuk annesi Zeynep Aysel'in üzerinde yoğunlaştı. Aysel'in hastalığı sebebi ile kulağını kestiğini ifade ettiği koyun veterinere götürüldü. Yapılan kontrollerde koyunun hiçbir hastalığının olmadığı meydana çıktı.

Zeynep Aysel'in tekrar ifadesine başvuran jandarma, cinayet olayının yasak aşk yüzünden işlendiğini tespit etti. Zeynep Aysel'in ablasının kızı ile evli olan Erdal Ersoy ile ilişkisinin olduğu, ikilinin daha rahat görüşmek için Mutlu Aysel'i öldürmek için cinayet planı yaptıkları tespit edildi. Erdal Ersoy da ekipler tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Zeynep Aysel ve Erdal Ersoy tutuklandılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.