Acıpayam'da “Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri”

Acıpayam'da “Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri”

Pamukkale Üniversitesi, Acıpayam Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri” açılış töreni, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Törene Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Gökhan, ilçe protokol üyeleri, yüksekokul müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Acıpayam MYO müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir “Gelecek Neslin İnşası Bağlamında İletişim Kavramını ve Medyayı Sorgulamak” başlıklı sunumuyla “2. Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri’ni” başlatarak bu yıl ikincisi düzenledikleri etkinliklerin, sadece kariyer odaklı olmadığını bunun yanında toplumların kalkınmasında önemli olan kültür ve bilimin de katkısı olduğunu vurguladı. 

Sunumunda “iletişim” kavramı üzerinde de duran Doç. Dr. Aydemir, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde iletişim ve iletişim araçlarının doğru kullanılması gerektiğine değindi. Günümüzde iletişim tanımlamasının “muhabbet” ile aynı anlama gelmediğini, sosyal hayatta insanlar arasındaki iletişimin muhabbet ile sağlandığına dikkat çekti. Bunun yanı sıra gelecek neslin inşasında TV ve sosyal medya araçlarının etkin olup ailelerin eksik bıraktıkları alanı doldurarak tamamen bu kültürle yetişen bir neslin meydana getirildiğini söyledi. Bu sebeple ebeveynlerin rolünün önemine vurgu yaptı. Etkinliklerin ay sonuna kadar devam edeceğini dile getirerek konuşmasına son verdi.

Konferans sonunda Acıpayam MYO akademik ve idari personeli adına Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir’e, 2. Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri’ne emeklerinden dolayı Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan tarafından plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.