Acıpayam’dan Kabataş Erkek Lisesi’ne…

Acıpayam’dan Kabataş Erkek Lisesi’ne…

Acıpayam’dan Kabataş Erkek Lisesi’ne…

A+A-

Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri TEOG sınavında büyük başarı göstererek hem Türkiye hem Denizli ortalamasını Yükseltti. Bir öğrenci de Türkiye’nin tanınmış okullarından Kabataş Erkek Lisesi’ni kazandı. 

Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu’nun 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG sınavında 6 öğrencisi 1. oldu. Türkiye’nin önemli okullarından Kabataş Erkek Lisesi başta olmak üzere birçok fen lisesine ve önemli liselere okulun 16 öğrencisi yerleşti.  Okul 407.71 puanla Denizli ve Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı gerçekleştirdi. Okulun 8.sınıfta okuyan 116 öğrencisi sınava girdi.

TEOG yerleştirme sonuçlarına göre, İstanbul-Kabataş Erkek Lisesi, Aydem Fen Lisesi, Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Yaşar Kımıl Fen Lisesi, Ercan Akın Fen Lisesi, Burdur Göller Yöresi Anadolu Lisesi gibi Türkiye’nin önemli fen liselerine 16 öğrencisini yerleştirdi.

Okulda düzenli ve sistemli bir çalışma yapan okul yönetimi ve öğretmenleri, 7.sınıftan itibaren öğrencilerini,  il içi ve il dışı lise gezileri yapılarak hedeflerini koymaları sağlayıp, yaz tatilinde yetiştirme kurslarına başlatıyor. Yıl boyunca veli ziyaretleri, moral- motivasyon gezileri, çeşitli etkinliklerle, ayrıca bolca deneme sınavlarıyla ve sistemli çalışma ile öğretmenlerle idarenin bütünleşmesi ve velilerin de sürece dahil edildiği etkinlikler düzenleniyor.

Okul Müdürü Bülent Özoğul Cumhuriyet Ortaokulu’nun TEOG yerleştirme puan ortalaması 407,71olduğunu söyleyerek, yıl boyu öğretmen, öğrenci ve veli odaklı etkinliklerle öğrencilerle birebir yakından ilgilendikleri etkinlikler düzenlediklerini bunun sonucunda başarının doğal olarak geldiğini belirtti. Özoğul, bütün öğrencilerini de tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.