Acıpayam Dev Tesisine Kavuştu

Acıpayam Dev Tesisine Kavuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezi ve 4 ilçeye kazandıracağı toplamda 7 kapalı yüzme havuzu projesinden bir tanesi olan Acıpayam Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi hizmete sunuldu.

A+A-

Merkezde olan her şeyin ilçelerde de olacağı sloganı ile yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu sene şehre kazandıracağı toplamda 7 kapalı yüzme havuzundan bir tanesi olan Acıpayam Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, seneler evvel Akalan Mahallesi'nde geziye giden çocukların boğulduğu bir olayı anlatıp, o zaman, 'eğer yüzme havuzumuz olsa, bu çocuklarımız yüzme bilselerdi belki ölmeyeceklerdi', dediğini, çok şükür bugünlere geldiklerini ve başta Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci'ye,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a ve emeği geçen herkese Acıpayam halkı adına yürekten teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Başkan Zolan: "Yüzme bilmeyen kalmasın, acılar yaşanmasın"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise,  Büyükşehir ile beraber "Denizlimizin merkezinde ne varsa tüm ilçelerimizde de o olacak, aynı standarda kavuşacağız" şeklinde söz verdiklerini belirterek, vermiş oldukları tüm sözleri yerine getirmek için tüm çalışma arkadaşlarıyla, Ekonomi Bakanının büyük destekleri ile, Milletvekilleri ile, teşkilatla, İl Başkanıyla, Acıpayam Belediye Başkanı ve Acıpayam teşkilatıyla beraber el ele, gönül gönüle Acıpayam'da birçok güzelliklere imza attıklarını ifade etti. Acıpayam Belediyesinin tesisin arsasını kamulaştırdıklarını vurgulayan Başkan Zolan, ilk kez bir ilçede kapalı yüzme havuzunun açılışını yaptıklarını, Çivril'i de açacaklarını, Honaz ve Tavas'ta kapalı yüzme havuzunda sona geldiklerini, şehir merkezimizdeki 4 adet kapalı yüzme havuzunu da tamamladıklarını, yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasını istediklerini belirtti.

 

Vali Karahan: "Muhteşem bir spor kompleksi"

 

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli ilinde ilçeler arasında ilk kapalı yüzme havuzu açılışının yapıldığına dikkatleri çekip, kendisinin 32 senelik bir idareci olduğunu ve Türkiye'nin 4 bir yanında görev yaptığını, ilk defa bir ilçede böyle muhteşem bir spor kompleksinin açılışını yaptığını, teşekkür ettiğini, daha büyük daha güzel hizmetler beklediklerini belirtti ve Hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletti.

 



Bakan Zeybekci: "Hizmet sevdası böyle bir şey"

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, muhteşem eserden ötürü Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Bakan Zeybekci, hizmet sevdasının böyle bir şey olduğunu, 2004 senesinde Belediye Başkanı adayı olarak çıktıklarında söyledikleri bir sözün olduğunu, 'Bizim yapacaklarımıza onların hayali bir yetmez' dediklerini, o günden bugüne kadar verilen tüm sözlerin tutulduğun belirtti.

 

Denizli ilinde göreve geldikleri zaman ilk el attıkları işin çocuklar ve gençler olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, kendilerinin Denizli'nin tamamında yüzlerce basketbol sahası olsun istediklerini, bir tane bile yokken bir kaç sene içinde yüzlerce saha yaptıklarını, alt yapısı ile üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla, parkları ile kültür alanlarıyla Denizli'yi bir noktaya getirdiklerini, ilçelerle aradaki makasın ise arttığını gördüklerini, bunun büyük bir sebebinin de imkansızlık ve kaynaksızlık olduğunu söyledi.

 

Konuşmalarından sonra tesisin açılışı dualar ile yapıldı.

 

Acıpayam Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi

 

3800 metrekarede yapılan Acıpayam Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Acıpayam’ın en önemli spor komplekslerinden bir tanesi oldu. Tesiste 1 adet eğitim havuzu, 1 tane yarı olimpik yüzme havuzu, 2 tane çok amaçlı kullanılabilir spor ve toplantı salonu, idare alanı ve kafeterya bulunmakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.