Açtığı Davayı Kazandı

Açtığı Davayı Kazandı

Denizli’nin Tavas İlçesi  Kızılcabölük Mahallesinden olan ve Akdeniz Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr. İsmail  Yakıt 2016 yılında FETÖ’den gözaltına alınmıştı.

A+A-

Daha sonra ‘’Pardon’’ yanlışlık oldu denildi ve gözaltındayken serbest bırakıldı. Hukuki süreçte FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığı anlaşılan Yakıt, 14 Mart 2018’de sonuçlanan davada haklı bulundu. Prof. Yakıt’ın açtığı tazminat davası 28 Aralık’ta sonuçlandı ve tazminat alma hakkını elde etti.

Açıklama Yaptı

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Prof. Yakıt şunları söyledi:

“Melun ve menfur FETÖ kumpasından mesnetsiz iddialarla birkaç gün gözaltında tutuldum (2016). Medyada ve internette çok tartışılan bir konu oldu. Çünkü 30 yıldır bunlar ve bunun gibi zararlı örgütlerle açıktan mücadele eden biri olduğum belgeler eşliğinde anlaşıldı. Yalancı gizli tanıkla da kumpasçılar netice alamadılar. 14 Mart 2018'de tazminat hakkım olduğu belirtilerek Beraat ettim. Ülkemizde çok şükür adalet duygusu yüksek hakimlerimiz var. Şimdi de açtığım tazminat davasını 28 Aralık 2018'de kazandım. Devlet bana tazminat ödeyecek. Darısı tüm mazlum ve mağdurların başına. Allah FETÖ ve benzeri tüm zararlı ve hain örgütlerden milletimizi ve ülkemizi korusun.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.