Adaylığı Resmen Açıklandı

Adaylığı Resmen Açıklandı

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısında 20 şehrin belediye başkanı adaylarını açıkladı.

A+A-

Açıklanan adaylar arasında İzmir ve Ankara illerinin adayları da vardı. Beklenildiği gibi daha önce ismi İzmir adaylığı için geçen eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci resmen açıklandı. Ankara'da ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki aday olarak gösterildi.

AK Parti'de 20 ilin daha belediye başkan adayı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, İzmir'de Nihat Zeybekci'nin, Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin aday olduğunu söyledi.Erdoğan'ın açıkladığı adaylar arasında şu isimler bulunuyor:Afyonkarahisar: Mehmet ZeybekAnkara: Mehmet ÖzhasekiBalıkesir: Yücel YılmazBingöl: Erdal ArıkanÇankırı: Hüseyin BozÇanakkale: Ayhan GiderÇorum: Halil İbrahim AşgınEskişehir: Burhan SakallıHatay: İbrahim Gülerİzmir: Nihat ZeybekçiKaraman: Mahmut Sami ŞahinKonya: Uğur İbrahim Altay (Mevcut başkan)Mardin: Mehmet Vecdi KahramanMuş: Feyat Asya (Mevcut başkan)Sakarya: Ekrem Yüce (Çaykur Genel Müdürü)Sivas: Hilmi BilginTokat: Eyüp Eroğlu (Mevcut başkan)Trabzon: Murat Zorluoğlu (Van Valisi)Uşak: Mehmet ÇakınYozgat: Celal Köse

Nihat Zeybekci’den İlk Açıklama

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci adaylığı kesinleştikten sonra yaptığı ilk açıklamada, Bismillah deyip başladıklarını, tüm  il ve ilçe teşkilatları ile birlikte İzmir'de bir hazırlık dönemlerinin olacağını, biter bitmez de bütün İzmirlilerin gönlünü razı eden ve İzmir'in geleceğini birlikte hazırlayacakları bir süreç yaşayacaklarını, belirtti ve  “İzmir'e kendimizi vereceğiz. Hizmetkar belediyeciliği İzmir'e getireceğiz inşaallah." şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.