Afetten Zarar Görenler İçin O Tarih Son Gün!

Afetten Zarar Görenler İçin O Tarih Son Gün!

Başbakanlık Düğmeye Bastı

A+A-

Başvurular için son gün 5 Haziran

 

Denizli’de yaşanan üç önemli doğal afet sonrasında zararların tazmini için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in girişimleri olumlu sonuç verdi. Başbakanlık tarafından Denizli’de tabi afetlerden zarar gören çiftçiler için başvurular başlatıldı.

 

Tabii afetlerden dolayı 31 Mayıs 2015 tarihine kadar İlimizde meydana gelen don, dolu, sel baskını ve aşırı soğuk afetleri sonucu tarımsal ve hayvan varlığı en az yüzde 30 zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere, T.C. Başbakanlık tarafından Denizli Valiliği Acil Destek Fonuna nakdi yardım aktarıldı. Bu gelişme üreticiler arasında sevinçle karşılanırken, konunun takipçisi olan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet yüksel, “Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci’nin yoğun gayretleriyle sonuca ulaştıklarını, üreticilerin rahat bir nefes alacağını” söyledi.

 

GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ

 

Ocak 2015 ve Mart 2015 ve Nisan 2015 aylarında yaşanan doğal afetleri hatırlatan Yüksel, “7-8-9 Ocak 2015 tarihlerinde meydana gelen aşırı kar yağışı ve akabinde don afeti sebebiyle 15 İlçemize bağlı 241 mahalle/köy de 9.042 çiftçi ailesine ait 171.422 dekar alanda ekili dikili ürün zarar görmüştür. 26-30 Mart tarihleri arasında yaşanan aşırı yağış, Menderes taşkınları ve bazı ilçelerimizde baraj kapaklarının açılması sonucu 12 ilçemizde ekili dikili zirai ürünlerde zarar oluşmuştur. 134 köy/mahalle de 3.836 çiftçi ailesine ait 76.449 da alan etkilenmiştir. 23-24 Nisan tarihlerinde yaşanan don afeti sonucu 9 İlçemize bağlı 210 köy/mahalle de 11.505 çiftçi ailesine ait 261.727 da ekili dikili zirai alan zarar görmüştür. Gerekli incelemeler ve girişimlerimizin ardından olumlu sonuç almanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

BİZLER DENİZLİ MİLLİYETÇİSİYİZ

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli sevdalı olan bizler, Denizli halkı ile sevinip onlarla dertleniyoruz. Bu yıl başında üç tane doğal afet yaşadık. Üreticilerimiz bu afetlerden çok büyük zarar gördü. Bizler buna kayıtsız kalamazdık. Milletvekilimiz Mehmet Yüksel ve diğer arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaparak bir rapor hazırladılar. Hazırlanan rapor doğrultusunda girişim başlattık. Çiftçimizin sorununu kabinede gündeme getirdik. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Denizli’ye geldiğinde bunun müjdesini verdi. Üreticilerimizin sorununa çözüm bulmanın sevincini yaşıyoruz.’ dedi.

 

MÜRACAATLAR İLÇE TARIM MÜDÜRLÜKLERİNE 5 HAZİRAN SON TARİH

 

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Konuyla alakalı acilen İl ve İlçe Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilerin Tespiti Ve Acil Destek Komisyonları oluşturularak gerekli komisyon kararları alınmış, tespit çalışmalarına ve İlçe Müdürlükleri çiftçi müracaatı alımlarına başlamıştır. Tabii afetlerden dolayı tarımsal ve hayvansal varlığı en az yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilerin 05 Haziran 2015 günü mesai bitimine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi. Afet Başvuru Dilekçesi Örneği http://denizli.tarim.gov.tr adresinden temin edilebilir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.