Ağız Tadımızın Bol Olduğu Bayramlar Dilerim

Ağız Tadımızın Bol Olduğu Bayramlar Dilerim

Türk milleti ve İslam alemi  bu yıl Kurban Bayramı’na kronikleşmiş sorunlarına yeni sorunlar eklenmiş halde giriyor.

A+A-

İslam alemi ve Ortadoğu üzerindeki emperyal güçler müslümanları savaşa, kıtlığa, göçe mecbur kıldı. Kan ağlayan müslüman toplumlar çareyi kendilerini bu duruma düşüren güçlerin yardımına ya da onların ülkelerine sığınmakta arıyor.

Türkiye’miz de bazı ciddi adımların hala atılmadığı terör ve güvenlik sorunlarıyla, ekonomik sorunlarla bu bayrama giriyor.

Tarihi sorumluluğu gereği Türk milleti elbette İslam dünyasının sorunlarına kayıtsız kalamaz.

Türk milletinin bekası ve güvenliği müslüman komşuları müslüman komşularımızın refah ve toprak bütünlükleri de ülkemizin bekası ve güvenliği için çok önemlidir.

İçinde bulunduğumuz ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla dolu sarmaldan çıkış yolumuz ancak topyekün iradeyle mümkündür. Bu irade ABD malı telefon kırmak Amerikan mallarını boykot etmek değildir.

Ekonomik krizden kurtuluş topyekün Türk ve müslüman köklerimize dönmekle mümkündür.

İslam peygamberinin ve geleneğinin temeli güzel ahlak, güzel ahlakın da temeli alçakgönüllülüktür. Alçak gönüllü kişi israf etmez, kanaatkardır. Türkler de tarih boyunca az tüketip çok üretmişlerdir. Milletinin bekası için azla yetinip çokça üretmeyi bilen bir toplumduk. Bugün böyle olduğumuzu söyleyemeyiz. Devlet görevlileri, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, sanatçılar israftan kaçınmalı, üretime dönmelidir.

Apple, iPhone karşıtlığı tamam da bizim ASELSAN cep telefonumuza ne oldu diye sormalıyız? Kurbanlıklarımız bile ithal durumdadır. Ülkemizde devlete ait yüzbinlerce  dekar alan tarıma kapalı, günlük besinlerimiz bile ithaldir.

Bu kriz bugün el ödüncüyle kapansa bile yarın yine meydana gelecektir.

Gerçek milliyetçiliğin kur yüksek iken döviz bozdurmak olmadığını anlamak zorundayız!

Üreten, milletçe dayanışma ruhunu her ferdinde yaşayan, ülkesiyle bir bütün halinde müreffeh bir toplum olacağımız günlere bizler inanıyoruz.

Tüm milletimizin bayramını kutlar, ağız tadıyla bayramlar dilerim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.