Ağlayan Kaya Yeşildere Şelalesi nerededir nasıl gidilir?

Ağlayan Kaya Yeşildere Şelalesi nerededir nasıl gidilir?

Ağlayan Kaya şelalesi diğer adı ile Yeşildere şelalesi Denizli2nin en eski ve en çok ziyaret edilen bölgelerinden bir tanesidir. Alabalıklar ile kümes hayvanlarının yetiştirildiği, yeşilin ve şelalenin bol bulunduğu bir yerdir. Doğal güzellikleri ile görü

A+A-

Ağlayan Kaya şelalesi diğer adı ile Yeşildere şelalesi Denizli2nin en eski ve en çok ziyaret edilen bölgelerinden bir tanesidir. Alabalıklar ile kümes hayvanlarının yetiştirildiği, yeşilin ve şelalenin bol bulunduğu bir yerdir. Doğal güzellikleri ile görülmesi gereken yerler arasında gelir.

 

Ağlayan Kaya denmesinin sebepleri arasında bölgedeki Yeşildere şelalesinin ağlayan bir kayayı andıran görüntüsüdür. Bu bir doğa harikası olarak görülmektedir. Sırf bunu görebilmek için buraya gelenler bile vardır. Ancak buraya gelenler asla pişman olmadan geri dönmektedirler.

 

Burada yer alan tesis yaklaşık 40 sene önce kurulmasına rağmen doğal bir mimari tasarım ile yeşille dost, doğa ile her zaman eş bir mekan haline gelmiştir. Birçok insan buraya tur düzenleyerek gelmekte ve tesis içerisinde üretilen alabalıklardan tatmaktadırlar.

 

Ağlayan Kaya Özellikleri

 

Yazın özellikle en sıcak günlerinde buraya gelerek serinlemeniz mümkündür. Bölgede yer alan şelalelerin soğukluğu insanı ferahlatırken soğuk su ile kendinize gelebiliyorsunuz. Yol boyunca yaşanılan stres ve yorgunluğu atarak alabalıkların yer aldığı havuzları gezmeniz bile yeterlidir.

 

Burada yer alan tesislerde konaklama ve dinleme yapmanız mümkündür. Güler yüzlü ortam içerisinde hoş sohbetler edebilir ve bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

 

Ağlayan Kaya Nerededir, Nasıl Gidilir?

 

Denizli şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Ağlayan Kaya, Pamukkale yolu üzerinden ya da Çal ilçesinden gitmek mümkündür. Minibüsler Ağlayan Kata yolu üzerinden geçmektedirler.

 

Kendi arabanızla; yol boyunca “Ağlayan Kaya – Yeşildere Şelalesi Hocanın Yeri” tabelalarını takip ederek Denizli merkezden ortalama yolculuk süresi 1 saat kadardır.

 

1.Güzergah: Korucuk –> Irlıganlı –> Güzelpınar  –> SAKIZCILAR

2.Güzergah: Korucuk –> Pamukkale –> Karahayıt –> Haytabey –>Uzunpınar –> SAKIZCILAR

 

Adres: Sakızcılar Köyü,  Çal / Denizli

Telefon: 0258 765 1120 — Gsm: 536 522 4601

Ağlayan Kaya

Ağlayan Kaya

Ağlayan Kaya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.