Ak Parti Şevkan'ı Göstermezse...

Ak Parti Şevkan'ı Göstermezse...

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimine daha  4 ay gibi bir zaman varken ortalık toz duman.

A+A-

Seçime odaklanan partilerin kimisi ittifak, kimisi iş birliği yapmaya çalışıyor. Denizli'de Büyükşehir dahil 15 belediye başkanlığına sahip olan Ak Parti'de hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Ak Parti'de sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açıklanmışken ilçelerdeki hareketlilik devam ediyor.

Cumhurbaşkanın  açıklamasına göre mevcut belediye başkanları aday adayı olmak için müracaatta bulunmayacak ve doğal aday olarak değerlendirilecek. Böyle denmesine rağmen en çok aday adayı olan Acıpayam ilçesinde, biz Akishaber olarak aday adaylarından önce 3 kişilik ekibimizle sahaya indik ve tespit ettiğimiz manzaranın hiç de konuşulduğu gibi olmadığını gördük. İlçenin birçok yerinde yaptığımız kamuoyu araştırmasına göre Ak Parti'de aday olmak için aday adayı olan tam 8 kişi var. Müracaat edenlerin birisi de eski belediye başkanı Sefer Demir.

AK Parti'ye müracaatta bulunan aday adaylarının birçoğunun Acıpayam'ı karış karış gezip mevcut belediye başkanı aleyhine çalıştıklarına şahit olduk. “İl teşkilatı ve Genel Merkez Dr. Hulusi Şevkan'ın üstünü çizdi, beni aday gösterecek” diye propaganda yapıldığını dile getiren vatandaşların, belediyenin telefonlarını adeta kilitledikleri ifade edildi.

Son iki günde Acıpayam'da yaşanan bu olayların hem ilçe teşkilatında hem de vatandaşlar arasında büyük huzursuzluk yarattığını dile getiren Acıpayamlılar belediye başkanının bir an önce belirlenip açıklanması gerektiğini vurguladılar.

AK PARTİ MHP İTTİFAKI...

MHP Acıpayam'da adayını neden erken açıkladı ?

Eski belediye başkanı Sefer Demir'in 3 ay boyunca mahalle mahalle dolaşarak ben “MHP'nin adayıyım" dediğini ve yakın zamana kadar da MHP adayı olduğunu ifade eden Demir'in MHP'lilerden olumlu bir cevap almayınca rotasını AK Parti'ye çevirdiği söyleniyor. MHP İlçe teşkilatının Sefer Demir'in MHP ile bağının olmadığını belirtmek için erkenden adayını açıkladıkları ifade edildi. AK Parti ve MHP ittifakında mevcut belediye başkanı Dr. Hulusi Şevkan'a sıcak bakan MHP tabanı Acıpayam'da sonuç alabilecekken, başka bir adayın gösterilmesi AK Parti için büyük risk taşıyacak. MHP'ye yakınlığı ile bilinen AK Parti adayı Şevkan aday yapılmazsa, MHP tabanı CHP - İYİ Parti ittifakında CHP adayına veya İYİ Parti ülkücü bir aday gösterirse, Acıpayam’da MHP tabanı ve ülkücülerin oyları sandığa tepki olarak yansıyabilir...

CHP Adayı Alim Aslan...

2014 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde CHP adına yarışan İlhan Özcan ile AK Parti adına yarışan Dr. Hulusi Şevkan'ın arasında yaklaşık 7 bin oy vardı. 31 Mart 2019 da yapılacak olan seçimlerde ise CHP, çok ciddi bir rakip çıkardı. Alim Aslan...

31 Mart 2019 yerel  seçimlerinin daha çetin geçeceğini belirten Acıpayam halkı; Akishaber ekibine, “akıllı davranan seçimi alır. Küçük hesaplar peşinde olanlar ise kaybedecek” diye konuştular. Gün boyu yaptığımız bu araştırmayı siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.