Akılcı İlaç Kullanımı Farkındalığı

Akılcı İlaç Kullanımı Farkındalığı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nce ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ ve ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’nda farkındalık oluşturmak amacı ile bir AVM’de stant kurulup vatandaşlara broşür dağıtıldı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı ‘Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı’ çerçevesinde bilinçli ilaç kullanımı ile alakalı farkındalık oluşturmak için Denizli ilinde sürdürülen çalışmalar bütün hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda; Denizli’de Aile Hekimleri başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinde çalışan hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına düzenli aralıklarla antibiyotik kullanımı ile alakalı eğitim verilmiş, hastanelerde eş zamanlı bir şekilde stantlar açılıp vatandaşlara bilgilendirmeler yapılmış, akılcı antibiyotik kullanımı ile alakalı afişler asılmış ve bir  alışveriş merkezinde stant açılıp bilgilendirmede bulunulmuştu. Şimdi de yine bir başka alışveriş merkezinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı ile alakalı stant kuruldu ve stantta vatandaşlara broşürler dağıtıldı. Çocuklara da üzerinde ‘Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun’ yazan balon, boyama kitabı ve kalemler verildi. 

Doktorunuza Danışmadan Asla

Denizli İl Sağlık Çalışanları Akılcı İlaç ve Antibiyotik Kullanımı hakkında bilgiler verdiler.  Doğru ilacın doğru dozda doğru hastaya ve doğru zamanda verilmesinin çok önemli olduğundan bahseden uzmanlar, akılcı ilaç kullanımı ile alakalı il genelinde yürütülen projelerin kapsamında bugünde bir alışveriş merkezinde stant açtıklarını, vatandaşlara broşür dağıtıp gereksiz antibiyotik kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını, çocuklara da balon, boyama kitabı ve kalem vererek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, bu tarz etkinlikler ile Denizli’de Akılcı İlaç Kullanımı konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirttiler ve hekim yazmadığı ve çevreden alınan ilaçların kullanılmaması gerektiğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.