Akishaber Çameli'de Fındık Bahçelerine Girdi

Akishaber Çameli'de Fındık Bahçelerine Girdi

A+A-

 Akishaber Denizli'nin keşfedilmeyen güzelliklerini okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor. Çameli'nin dillere destan cevizi, fasulyesi ve şimdi de fındığı....

Tarıma oldukça elverişli olan Denizli topraklarında hemen hemen her tünlü tarımsal ürün yetişiyor. Peki, fındık yetiştirildiğini biliyor muydunuz?  Akishaber, Çameli’de fındık üreticilerini buldu, hiçte küçümsenmeyecek miktarda fındık yetiştirildiğini belirledi.

Dünya’nın en büyük fındık üreticisi olan Karadeniz Bölgesi’nde olduğu gibi bir Ege kenti olan Denizli’de, fındık üretim sahaları her geçen yıl genişliyor.

Çameli merkez ile Kirazlıyayla, Cevizli, Kızılyaka, Belevi, Gökçeyaka, Taşavlı mahallelerinde üreticilen fındık yetiştiriyor.

Çameli’nin Kızılyaka Mahallesi yakınında fındık bahçesi olan Mustafa Süslü, “Bahçeme 4 yıl önce fındık diktim. Bu yıl iyi verim alacağım. Çameli’de fındık uzun yıllardır evlerin önünde yetiştiriliyor ama ticari amaçla yetiştirilmiyordu. Çameli’de yetişen fındığın kalitesi, üreticileri ticari amaçlı fındık yetiştiriciliğine zorladı. Ürettiğimiz fındığı Denizli, Muğla ve Aydın piyasasına satıyoruz.

Fındık hasadı Eylül ayında başlayacak. Bizim buralarda fındık hasadı, Karadeniz’den biraz erken başlıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.