AKP Denizli 5. Olağan Kongresi Yapıldı

AKP Denizli 5. Olağan Kongresi Yapıldı

AK Parti'yi 17 25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çeteyle durdurmaya kalktılar"

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Gezi provokasyonlarıyla 2013 Mayıs'ında durduramadıkları Türkiye'yi, AK Parti'yi 17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çeteyle durdurmaya kalktılar. Milletin hayır, hasenatıyla ve onu istismar ederek yola çıkan bir çete, bu sefer içerideki işbirlikçileri, dışarıdaki işbirlikçileriyle birlikte Türkiye'nin seçilmiş, milli iradeyle iş başına gelmiş hükümetine karşı darbe teşebbüsüne kalkıştılar" dedi.

 

Davutoğlu, Hasan Güngör Spor Salonu'ndaki AK Parti Denizli 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, elde hiçbir imkan olmasa dahi 3 çakıl taşını üst üste koyup milletin, devletin yeniden inşasına katkıda bulunulması gerektiğini vurguladı.

 

Kongreye katılanlara "Buna hazır mısınız? Nasıl istiklal mücadelesini verirken dedelerimiz aşkla çalıştılarsa, istikbal mücadelenizde, gelecek mücadelenizde büyük bir aşkla çalışmaya hazır mısınız?" diye soran Davutoğlu, bunun için gayret sarf eden AK Parti kadrolarından, 7 Haziran'daki genel seçimlerde en az yüzde 60 destek beklediğini dile getirdi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

 

"İşte biz 2001'de bu aşkla yola çıkmışken, bu hamleyi, bu büyük davayı engellemek için yola çıkanlar oldu. Her aşamada AK Parti davasının, AK Parti'nin kalkınma hamlesinin, demokrasi mücadelesinin önüne takoz koymaya kalktılar. 2004'de 'genç subaylar rahatsız' dediler. 2006'da adından başka hiçbir şeyi cumhurla alakası olmayan Cumhuriyet mitingleri yaptılar. 2007'de e-muhtıra verdiler. 2008'de partimize kapatma davası açtılar. Şimdi soruyorum, bizi durdurabildiler mi? Bizi durdurabilirler mi?"

 

"İşte bu ahitleşmedir"

 

Salondakilerin "Hayır" yanıtı üzerine Davutoğlu, "İşte bu ahitleşmedir. Bizi durduramazlar. Biz yolumuzdan dönmeyiz" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

"Baktılar durduramıyorlar, bu sefer 2013 Mayıs'ında tam da Türk ekonomisi altın dönemini yaşarken, çok büyük mega projeler devreye girmişken, Gezi provokasyonları başladı. IMF'ye son taksitimizi ödedik, IMF defteri kapanmış. 3. havalimanı, 3 köprünün temelini atmışız hem de Türk firmalarınca yapılacak şekilde. Büyük hamlelerin eşiğindeyiz. Enflasyon, faiz yüzde 5'lere inmiş. İşte bu durumda Türkiye'yi durduramayacaklarını anlayanlar Gezi provokasyonlarına kalkıştılar.

 

Gezi provokasyonlarıyla 2013 Mayıs'ında durduramadıkları Türkiye'yi, AK Parti'yi 17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çeteyle durdurmaya kalktılar. Düşününüz, milletin hayır, hasenatıyla ve onu istismar ederek yola çıkan bir çete, bu sefer içerideki işbirlikçileri, dışarıdaki işbirlikçileriyle birlikte Türkiye'nin seçilmiş, milli iradeyle iş başına gelmiş hükümetine karşı darbe teşebbüsüne kalkıştılar. Millet iradesiyle seçilmiş başbakana 'dönemin başbakanı' diyerek hitap etmeye, dosya hazırlamaya kalktılar. İşte 1 yıl geçti. 'Dönemin başbakanı' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan bugünün Cumhurbaşkanı. Millet 30 Mart ve 10 Ağustos'ta şu cevabı verdi açık ve net bir şekilde:  Bu milletin başına ancak ve ancak bu milletin iradesiyle seçilenler gelebilir."

 

-"Paralele karşı milletle omuz omuzayız"

 

Kongredeki gençlerin "Paralele karşı omuz omuza" slogan atması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Gençler paralele karşı biz, milletle omuz omuzayız. Ama paralel kimlerle omuz omuza şimdi ona bir bakalım" dedi.

 

Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

"30 Mart seçimlerinden önce bütün şehirlerde mahalle mahalle dolaşıp şu propagandayı yaptılar. 'AK Parti dışında kim güçlüyse ona oy verin, yeter ki AK Parti'ye oy vermeyin'. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da HDP ile omuz omuza geldiler, batıda CHP ile omuz omuza geldiler, diğer yerlerde MHP ile. Ben de o zaman Konya mitinginde Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanken sesi kısıldığı için gelemediğinde, seçimden 1 gün önce şöyle dedim:  tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin, eğer geri dönersek namerdiz. Tek tek geldikleri zaman zaferin tadı olmaz. Hep beraber gelirlerse zaferin tadı daha da büyük olur. Herhalde o çağrıya kulak astılar ki Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce çatı aday çıkardılar. 12 -13 parti bir araya geldi, çatı aday çıkardılar. Karşılığında sadece AK Parti adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı, o zaman başbakanımız. Peki sonuç ne oldu? Milletle omuz omuza veren Recep Tayyip Erdoğan, paralelle omuz omuza veren partilerin toplam adayını ezdi geçti. Milletle omuz omuza vermenin sonucu budur."

 

-"CHP olağanüstü kongresinin sayısını unutmuştur"

 

Türk siyasi tarihinin en anlamlı, en erdemli olağanüstü kongrelerinden birini yaptıklarını kaydeden Davutoğlu, "CHP, olağanüstü kongresinin sayısını unutmuştur. 18-20 devamlı olağanüstü kongre yapar ama ihtilaf sebebiyle yapar, biri diğerinin ayağına çelme takmak için yapar. Biz ise olağanüstü kongreyi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdiğimiz genel başkanımızın emanetini bu dava emanetini almak üzere yaptık. Bir vefa kongresi olarak yaptık. Bir büyük davanın istikamet üzerine yürümesi için yaptık ve bu görev Server Gazi'den, Mehmet Gazi'den, Denizli fatihlerinden bugüne kadar gelen bu büyük davanın ağır sorumluluğu bendenizin üzerine düştü. O günden bugüne gitmediğimiz ilimiz neredeyse kalmadı. Her yeri dolaştık. 50'ye yakın ilimizi ziyaret ettik. İnşallah yakın dönemde ziyaret edeceklerimizle bütün illerimize gideceğiz. Çünkü bizim için ağır bir mesuliyet aldığında milletin huzuruna gitmek var, milletten kaçmak yok. Millet davasını güdenler milletten kaçmazlar. Ankara'nın koridorlarına, kapalı salonlarına kapanmazlar. Millete giderler, millete gittik biz" ifadelerini kullandı.

 

Bir ay içerisinde Mersin, Osmaniye, Muğla, Aydın, Tekirdağ, Diyarbakır, Batman, İzmir, Afyonkarahisar, Manisa'ya gittiklerini, şimdi de Denizli'de olduklarını anlatan Davutoğlu, "Bu bir aylık program. Şimdi soruyorum:  Hepiniz takip ediyorsunuz basında. Acaba Kılıçdaroğlu 1 yılda bu programı yaptı mı? Bahçeli 1 yılda bu kadar bu şehirlere gidip o şehirlerden rıza aldı mı? Neden, aramızdaki fark bu. Bizde rehavet yok. Bizde Türkiye'nin doğusuna da batısına da kuzeyine de güneyine de giderek nakış nakış ilmek ilmek kardeşlik dokumak var, nakış nakış ilmek ilmek tarihin akışını yönlendirmek var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.