Alatay, Aydem Fen Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Alatay, Aydem Fen Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Alatay, Aydem Fen Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

A+A-

Türkiye’nin önde gelen enerji sektörü oyuncularından Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin (“AYDEM”) ana sponsoru olduğu Pamukkale Üniversitesi (“PAÜ”) Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan, aynı zamanda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (“TÜBİTAK”) “2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” dalında Türkiye birincisi olan “Alatay 17” aracı, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde Aydem Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu.

 

2014 yılında çalışmalarına başlanan, PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinden ve öğrencilerinden oluşan PAU Atay takımının tasarlamış olduğu Alatay Elektromobil aracı, 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” dalında birincilik ödülünü kazanmıştır. Ayrıca PAU Atay takımı, bu başarısı ile yetinmeyerek Aydem’in ana sponsorluk desteği ile daha da geliştirdiği “Alatay 17” aracı ile 2017 yılında TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında TÜBİTAK’ın zorunlu kıldığı dört zorunlu bileşeni (motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi ve yerleşik şarj birimi) üreten iki takımdan biri olma başarısını göstererek iki yıl üst üste “Yerli Ürün Teşvik” dalında Türkiye birinciliğini elde etmiş ve başarısını sürdürmüştür.

 

Aydem’in sponsorluk desteği verdiği Aydem Fen Lisesi, Matematik ve Fen Bilimleri alanında aralarında TÜBİTAK birinciliklerinin de olduğu büyük başarılara imza atmıştır. Yerli üretim anlamında büyük bir gurur kaynağı olan “Alatay 17” aracı 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı açılış töreninde Aydem Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelmiş ve aracı yakından inceleme fırsatı bulan Aydem Fen Lisesi öğrencileri tarafından araca yoğun ilgi gösterilmiştir.

 

Aydem Fen Lisesi Müdürü Deniz Kösehan, yerli üretim anlamında büyük bir başarıya imza atmış olan “Alatay 17” aracının öğrencileri ile bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğuna değindi ve konu ile ilgili görüşlerini şöyle belirtti: “Çağımızda fen biliminin girmediği veya etkilemediği bir yaşam biçimi bulmak mümkün değildir. Tarımdan sağlığa, barınmadan beslenmeye, giyimden eğlenceye kadar yaşamımızın her alanında fen biliminin gelişmesiyle oluşturulan teknolojiyi görmek mümkündür. Ülkelerin gelişmesinde fen bilimlerinin büyük önemi olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu yüzden fen bilimleri eğitiminin kalitesini artırmak için büyük çabalar sarf etmekteyiz. Bu bağlamda okulumuzun açılış töreninde öğrencilerimize yeni bir ufuk açması için bir sürpriz hazırladık. Aydem’in sponsorluk desteğiyle, PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan PAU Atay takımı tarafından yapılan TÜBİTAK birincisi “Alatay 17” aracına öğrencilerimiz yoğun bir ilgi gösterdi. Bizler de böylece okul olarak hedefimize ulaşmış olduk.”

Kösehan, Alatay Elektromobil araç projesi danışmalığını yapan PAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Selim Köroğlu ve proje ekibine, ayrıca böyle değerli bir projenin sponsorluğunu üstlenen Aydem’e sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.