Alman Bild Gazetesine Sert Tepki

Alman Bild Gazetesine Sert Tepki

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı,Alman Bild Gazetesinde Bakan Zeybekci ile ilgili haberden dolayı sert tepki gçsterdi

A+A-

Türkiye ile Almanya arasında son dönemde ülkemizin bakanlarının yapacağı toplantılarla ilgili başlayan ve giderek dozu artan bir gerginlik yaşamaktayız. Milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı, dostluk ve ticari ilişkileri uzun yıllara dayanan Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginliğin en kısa sürede sona erip, aramızdaki köklü dostluk ve ilişkilerin güçlenerek sürmesini temenni ediyoruz.

Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin geçen hafta Almanya’da katıldığı toplantı ve etkinliklerle ilgili Almanya’ya yayın yapan Bild gazetesinin internet sitesinde ve yazılı baskısında eleştiri sınırlarının ötesine geçen, kişi hak ve özgürlüklerine saldıran, habercilik ilkelerine sığmayan ifadeler kullanılmıştır. Ekonomi Bakanı ve şehrimizin milletvekili Sayın Nihat Zeybekci’yi hedef alan haberler,   Gazetecilik Meslek İlkeleri’ne kesinlikle sığmamaktadır. Kullanılan ağır ifadeleri ve sıfatları Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Her fırsatta Türkiye’yi basın özgürlüğü konusunda eleştiren Almanya’nın habercilik ve meslek ilkelerini hiçe sayan bu yayınlar karşısında takınacağı tutumu merakla beklemekteyiz.

Bu hareketlerin sıkı sosyal ve ticari ilişkileri olan, halkları arasında oldukça güçlü bağlara sahip iki ülkenin arasını bozmaya yönelik yapıldığını düşünüyoruz ve son derece art niyetli olarak buluyoruz. Değil Türkiye, herhangi bir ülkenin bakanına ve siyasilerine yapılan hakaret, o ülkenin tamamına yapılmıştır.

Demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa'nın en güçlü ülkesi olan, AB'nin kaptanlığına soyunan Almanya'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kişisel haklarına saldırı niteliği taşıyan, yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmayan yayınları nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim  Kurulu olarak Bild Gazetesi’nin yönetimini ve haberi yazan kişileri şiddetle kınıyor, Alman Hükümeti’ni de meslek ilkelerine sığmayan haberlerle ilgili harekete geçmeye  davet ediyoruz.

                                                                                      

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına

Başkan

Osman Nuri BOYACI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.